Vergelijk 3.230.103 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Is dit de Sony Xperia XZ3?

Nieuws Is dit de Sony Xperia XZ3?
Door ,

Nog even en dan kunnen we de Sony Xperia XZ3 met onze eigen ogen aanschouwen. Het gerucht gaat dat het toestel aankomende week wordt gelanceerd op de IFA-beurs in Berlijn. Voordat Sony hiervoor de kans krijgt, verscheen er afgelopen weekend een persfoto van het vlaggenschip.

De IFA-beurs staat op het punt om te beginnen. Vanzelfsprekend krijgen we niet alleen smartphones te zien op de technologiebeurs, maar diverse fabrikanten zijn wel van de partij. Eén van hen is Sony. De verwachting is dat het Japanse elektronicaconcern hier haar nieuwste vlaggenschip onthult: de Sony Xperia XZ3. We hoeven echter niet te wachten om te weten hoe hij eruit komt te zien. Dat is te danken aan MySmartPrice, die een persfoto van het vlaggenschip online heeft gezet.

Over de Sony Xperia XZ3

Hoewel een foto uiteraard niets zegt over de componenten onder de motorkap, geeft hij ons wel meer inzicht in het design van het toestel. Als we de afbeelding mogen geloven, krijgt hij hetzelfde ontwerp als de Sony Xperia XZ2 Premium. Dat was een van de eerste vlaggenschepen van het bedrijf dat overschakelde van het OmniBalance naar het Ambient Flow design. Daarbij nam Sony afscheid van de rechte en strakke lijnen en koos het ervoor om haar vlaggenschepen meer rondingen te geven. Zo is de achterkant enigszins gebogen, waardoor de telefoon nog beter in de hand moest liggen. Sony slaagde echter niet in deze opzet, omdat het toestel hiervoor behoorlijk dik en zwaar was geworden. Ook was de achterkant behoorlijk glad, waardoor hij eenvoudig van een vlak oppervlak weggleed.

Een ander aspect dat bij de overgang van OmniBalance naar Ambient Flow veranderde, was dat de vingerafdruksensor een eigen plek kreeg op de achterkant. Voorheen was deze in de aan/uitknop geïntegreerd. Echter, de locatie is niet helemaal gelukkig gekozen: de scanner is namelijk precies in het midden te vinden, waardoor hij voor sommigen wellicht te laag is om goed te bedienen. Goede nieuws is dat we vooralsnog geen notch aantreffen bij Sony’s aanstaande vlaggenschip. Het betekent echter wel dat hij onder en boven het scherm forse randen heeft.

Sony Xperia XZ3Toch is de Xperia XZ3 geen exacte kopie van de Xperia XZ2 Premium. Zo heeft het laatstgenoemde model een dubbele camera aan de achterkant, de Xperia XZ3 moet genoegen nemen met een single-lens. Het gerucht gaat dat deze een resolutie van maar liefst 48 megapixels heeft. De beeldsensor is naar verluidt in staat om ook bij weinig licht prachtige plaatjes te schieten, maar dat moeten we uiteraard afwachten tot we dit zelf kunnen testen.

Specificaties

Over de Sony Xperia XZ3 gaan al langere tijd geruchten de ronde. Als we de laatste stand van zaken mogen geloven heeft het vlaggenschip een 5,7 inch Full HD+ display met 18:9 verhouding. Daaronder treffen we een Qualcomm Snapdragon 845 octa-core processor in combinatie met 6GB werkgeheugen en 64GB aan opslagruimte. Er is eventueel ruimte voor een microSD-kaart, waardoor geheugenuitbreiding tot de mogelijkheden behoort.

Tevens hebben we vernomen dat de Xperia XZ3 met 3240 mAh batterij wordt geleverd. Deze biedt ondersteuning aan Quick Charge 3.0, en mogelijk zelfs aan draadloos opladen. Verder verwachten we een vlaggenschip dat met USB-C poort, NFC-chip en de nieuwste Bluetooth-technologie wordt geleverd. Hoogstwaarschijnlijk moeten we het zonder hoofdtelefoonaansluiting doen, maar daardoor is hij wel stof- en waterbestendig. Tot slot horen we geluiden dat de Xperia XZ3 met Android 8. Oreo wordt geleverd. Een update naar Android 9.0 Pie ligt in dat geval voor de hand.

Via

Sony Xperia XZ3 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 26,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 27,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 33,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 35,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 40,50 € 0,- Bekijken
Alle Sony Xperia XZ3 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden