Vergelijk 4.228.033 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Onthulling HTC U12 Life op 30 augustus

Nieuws Onthulling HTC U12 Life op 30 augustus
Door ,

Noteer donderdag 30 augustus in je agenda. Die dag presenteert HTC haar nieuwste toevoeging aan de U-serie: de HTC U12 Life. Alles wat we tot nu toe over deze middenklasser hebben gehoord, vind je op GSMinfo.

Het laatste nieuws in de smartphonewereld bestaat vaak uit geruchten van ‘anonieme bronnen uit de productieketen’ of ‘ingewijden’. Tot op zekere hoogte geldt dat uiteraard voor de HTC U12 Life. De introductiedatum is echter in beton gegoten. Via haar Twitter-kanaal heeft HTC de aankondiging van de middenklasser bekend gemaakt. Weliswaar noemt de Taiwanese smartphonemaker de HTC U12 Life niet bij naam en toenaam, maar dat is het enige toestel dat we nog concreet verwachten dit jaar.

De bovenstaande afbeelding laat weinig aan de verbeelding over. De levensgrote -U in het midden is onmiskenbaar een verwijzing naar de U-reeks van het bedrijf. Afgelopen jaar bestond deze uit drie modellen: de HTC U11, HTC U11 Life en HTC U11 Plus, waarvan het laatstgenoemde toestel het topmodel in deze serie is. Dit jaar hoeven we maar op twee toestellen te rekenen, waarvan de HTC U12 Plus in mei al is gelanceerd.

Afgelopen week doken de eerste berichten op over de HTC U12 Life. Volgens de geruchtenstroom wordt deze namelijk niet door HTC zelf gemaakt, maar een andere, tot nu toe onbekende partij. Dat klinkt misschien vreemd in de oren, maar is eigenlijk vrij gangbaar in de smartphonewereld. Zo is het Chinese TCL bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de productie van de BlackBerry-telefoons in Europa. Ook Nokia is al enkele jaren smartphonemaker af. De nieuwste Nokia-telefoons worden ontworpen en geproduceerd door HMD Global, waar overigens een flink aantal oud-Nokia-medewerkers werken. HTC heeft in het verleden hetzelfde gedaan voor Google. De Nexus One en Nexus 9 (tablet) zijn door de Taiwanezen gemaakt namens Google, evenals de eerste generatie Pixel-telefoons.

Dit weten we over de HTC U12 Life

Volgende week donderdag verwachten we dus geen vlaggenschip, maar een middenklasser. Volgens de laatste geruchten krijgt het toestel een 6 inch groot Full HD+ display met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Naar verluidt laat HTC de inkeping aan de bovenzijde van het scherm weg. Onder de kap, zo gaat het gerucht, kunnen we een Qualcomm Snapdragon 636 verwachten. Deze 1,8 GHz krachtige octa-core processor gaat gepaard met 4GB werkgeheugen en 64GB aan interne opslag, die je met microSD-kaart eventueel kunt uitbreiden.

In tegenstelling tot de HTC U11 Life van vorig jaar krijgt de aanstaande middenklasser ditmaal een dubbele camera aan de achterkant. Als we de berichtgeving hierover mogen geloven bestaat deze uit een 16- en 5-megapixelcombinatie. Voorop zou HTC een 13-megapixelselfiecamera plaatsen. De batterij heeft een flinke upgrade gekregen: in plaats van 2600 mAh worden we dit jaar getrakteerd op een accu met een vermogen van 3600 mAh. Tot slot wordt hij met Android 8.1 Oreo geleverd. Of hij, net als zijn voorganger, deelneemt aan het Android One programma, hopen we volgende week te horen. Dat zou een enorme opsteker zijn, want dat betekent dat je twee grote Android-updates en drie jaar lang security updates kunt verwachten.

Qua prijs verwachten we dat hij rond de 350 euro gaat kosten. Daarmee is hij enkele tientjes duurder dan zijn voorloper. HTC noemt in haar tweet geen persevenement. Wellicht wordt hij dus alleen op internet aangekondigd, zonder pers. Over minder dan een week hebben we het antwoord.

HTC U12 Plus beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 22,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 7000 € 29,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 36,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 12 mnd 120 5000 € 45,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 12 mnd onbeperkt 5000 € 51,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd - 10000 € 29,00 € 13,00 Bekijken
Alle HTC U12 Plus aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden