Vergelijk 3.033.549 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Fysieke knoppen Galaxy Note 9 eenvoudig te jatten

Nieuws Fysieke knoppen Galaxy Note 9 eenvoudig te jatten
Door ,

De Samsung Galaxy Note 9 ziet er niet alleen geweldig uit van de buitenkant, maar is ook bijzonder sterk. Wat echter wel een probleem is, is dat de fysieke knoppen aan de zijkant eenvoudig los te peuteren zijn. Dat is goed te zien in de laatste video van JerryRigEverything.

Aankomende vrijdag ligt de Samsung Galaxy Note 9 eindelijk in ons land in de winkels. Het instapmodel is uitgerust met 6GB werkgeheugen en maar liefst 128GB geheugen om al je foto’s en video’s op te slaan. Deze heeft een adviesprijs van 999 euro gekregen. Er is tevens een variant uitgebracht met nog meer RAM en ROM. Deze heeft van Samsung 8GB RAM en 512GB intern geheugen meegekregen. Als je interesse hebt in dit model, dan moet je een bedrag van 1.249 euro op tafel leggen.

Duurzaamheidstest

Voor dat geld mag je een exceptioneel krachtige, veelzijdige en robuuste smartphone verwachten. Zack Nelson, online ook wel beter bekend als JerryRigEverything, houdt zich bezig met de laatstgenoemde eigenschap. Alle smartphones die op zijn bureau belanden worden onderworpen aan een zogeheten duurzaamheidstest. Daarbij bekrast hij het scherm om te kijken hoe stevig deze is. Ook kijkt hij onder meer van welke materialen de behuizing is gemaakt en hoe lang het duurt voordat het scherm wit of zwart uitslaat als hij er een aansteker tegen houdt.

Iedere video van JerryRigEverything eindigt met de beruchte buigtest. Daarbij pakt Nelson het toestel op bij de zijkant en oefent hij extra veel druk uit op het scherm en de achterkant van de behuizing om te kijken of deze barst of buigt. Op deze manier wil hij onder meer simuleren of een telefoon het overleeft als je gaat zitten terwijl hij nog in je achterste broekzak zit. De Galaxy Note 9 doorstaat al deze tests met vlag en wimpel. In de video is goed te zien dat het nieuwste vlaggenschip van Samsung uiterst stevig is gebouwd.

Aan/uitknop stelen

Toch is het design van de Galaxy Note 9 niet helemaal van topkwaliteit. Als Nelson met zijn stanleymes over de knoppen in het frame krast, vallen deze er spontaan uit. Hiermee bekijkt de YouTuber of de knoppen van polycarbonaat of metaal zijn gemaakt. Het antwoord ligt redelijk voor de hand bij de Galaxy Note 9, maar voor de zekerheid controleert Nelson het altijd even. Terwijl hij dat doet vallen de volumeknop, aan/uitknop en Bixby-knop er spontaan uit. Het erge is dat Nelson hier maar weinig moeite voor hoeft te doen: een klein beetje druk uitoefenen en frunniken en voor je het weet houd je een van de fysieke knoppen van Samsungs vlaggenschip in je handen.

Nog niet eerder hebben wij of JerryRigEverything zoiets gezien, laat staan bij een peperdure smartphone. Het is in onze ogen een heikel punt. Stel dat iemand uit je omgeving een practical joke met je wil houden, dan verwijdert hij kinderlijk eenvoudig de knoppen van je Galaxy Note 9. Zet hem zonder deze knoppen nog maar eens aan en uit.

Het goede nieuws is dat de knoppen eenvoudig weer in de behuizing zijn terug te plaatsen en daarna weer feilloos werken. Dodged a bullet there. Van de andere kant moeten we het probleem ook niet overdrijven. Misschien is het een euvel dat zich sporadisch voordoet en lang niet alle exemplaren hier last van hebben. Tegelijkertijd kunnen we het niet ook niet uitsluiten. We raden in ieder geval aan om extra voorzichtig te zijn met de fysieke knoppen aan de zijkant van de Galaxy Note 9.

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 35,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 37,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 41,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 6000 6000 € 36,50 € 18,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 44,50 € 24,00 Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 31,50 € 41,00 Bekijken
Alle Samsung Galaxy Note 9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden