Vergelijk 2.416.886 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei P20 (Pro) krijgt in september Android Pie'

Nieuws 'Huawei P20 (Pro) krijgt in september Android Pie'
Door ,

De Huawei P20-serie is de eerste reeks die de Android Pie behandeling krijgt. Een woordvoerder van Huawei vertelt tegenover de techsite Mybroadband dat het bedrijf tijdens de IFA-beurs EMUI 9.0 gaat onthullen, dat gebaseerd is op de nieuwste Android-versie. Vervolgens wordt deze skin als eerste uitgerold naar de P20 (Pro).

HTC, HMD Global, Sony, Motorola. Wat deze smartphoneproducenten met elkaar gemeen hebben, is dat ze officieel bekend hebben gemaakt welke toestellen kunnen rekenen op een update naar Android 9.0 Pie. Momenteel is de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem alleen nog te downloaden voor de eerste en tweede generatie Google Pixel (XL) en de Essential PH-1. HMD Global heeft een bètaversie beschikbaar gesteld voor de Nokia 7 Plus, dus dat toestel krijgt wellicht binnenkort Android Pie. Hieronder vind je de lijst met daarop alle toestellen die later dit jaar of begin volgend jaar de nieuwe Android-versie krijgen.

Deze toestellen krijgen Android 9.0 Pie

Deze toestellen krijgen Android 9.0 Pie

13 aug 2018 - Android 9.0 Pie is een feit. De volgende vraag die wellicht in je opkomt is: krijgt mijn toestel deze Android-versie? In dit artikel hebben we alle toestellen op een rij gezet waarvan we (vrijwel) zeker weten dat ze de komende maanden een update tegemoet kunnen zien.

IFA

Eén van de eerste toestellen die echter de nieuwste Android-versie krijgt, is de Huawei P20 Pro. Een woordvoerder van het bedrijf vertelt tegenover de voor ons onbekende techsite Mybroadband dat het vlaggenschip evenals de Huawei P20 en Huawei P20 Lite in september een softwarepakket krijgen. Daarin treffen we onder meer EMUI 9.0 aan. Dat is de naam van de saus die Huawei over het besturingssysteem van Google giet en is gebaseerd op Android Pie. Volgens de woordvoerder kondigt zijn bedrijf volgende maand tijdens de IFA-beurs de komst van het besturingssysteem aan voor de P20-serie.

Uiteraard zijn de smartphones uit de P20-reeks niet de enige toestellen die straks Android Pie krijgen. De woordvoerder die Mybroadband heeft gesproken laat tevens weten dat de toestellen uit de Mate-serie op een later tijdstip aan de beurt zijn. Wanneer de Huawei Mate 10 Pro en andere modellen uit deze reeks aan de beurt zijn, weet de zegspersoon niet. Of hij houdt deze informatie voorlopig voor zich. Het is eveneens onduidelijk of de Mate 9-serie ook in aanmerking komt voor Android Pie.

Helaas zegt de medewerker niets over andere telefoons van dochterbedrijf Honor. Zo is het onduidelijk of bijvoorbeeld toestellen als de Honor 10 en Honor 9 op een update kunnen rekenen. De kans dat het eerstgenoemde toestel straks Android Pie krijgt, is in onze ogen behoorlijk groot. Net als de Huawei P20 Pro wordt deze aangestuurd door de HiSilicon Kirin 970 octa-core processor. Als een fabrikant eenmaal een zogeheten hook heeft voor een specifieke processor, dan ligt het voor de hand dat andere toestellen met dezelfde chipset eveneens de update krijgen.

We wachten nog altijd totdat Huawei officieel bekend maakt welke modellen ze van een software-update gaat voorzien. Zodra we iets vernemen van de Chinese fabrikant, brengen we jullie daarvan uiteraard op de hoogte.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden