Vergelijk 2.807.853 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Google komt eindelijk met eigen fysieke winkel'

Nieuws 'Google komt eindelijk met eigen fysieke winkel'
Door ,

Google heeft de afgelopen jaren bijzonder veel producten onder haar eigen merknaam uitgebracht. Van laptops tot oordopjes en natuurlijk smartphones. Vaak zijn deze artikelen niet heel snel in winkels te vinden. Google lijkt echter het heft in eigen handen te nemen.

Je staat er tegenwoordig niet zo snel meer bij stil, maar in het begin van het internettijdperk was Google enkel bekend om haar zoekmachine. Na eerst de Yahoo's en Ilse's van deze wereld te hebben verslagen, richtte het bedrijf zich meer en meer op software en hardware, waarin natuurlijk een speciaal plekje is gereserveerd voor de Pixel-smartphones. De producten van Google liggen echter lang niet altijd in de winkel, laat staan dat ze veel aandacht krijgen. Goede voorbeelden zijn de Pixel 2 en Pixel 2 XL, die je vrijwel nergens in Nederland kunt vinden.

Google werkt aan fysieke winkel

"En dat moet anders", zal Google hebben gedacht. Volgens de Chicago Tribune is het bedrijf druk bezig om om een eigen fysieke winkel van de grond te krijgen in Chicago. Het gebouw zou omgerekend ongeveer 1300 vierkante meter groot worden. Naar onze beste berekeningen gaat het hier dus om een bijzonder grote winkel, vergelijkbaar met een reguliere Bijenkorf-vestiging. Worden de plannen goedgekeurd door Chicago, dan mag je het eindresultaat komen opzoeken in het Fulton Market District.

Het is niet de eerste keer dat Google in de weer is met een eigen winkel. In 2015 hadden de hoge heren op het hoofdkantoor al plannen om een Google-winkel in de buurt van de Apple Store in New York te gaan bouwen. Dit plan heeft echter geen doorgang gevonden destijds. In 2015 had Google echter een stuk minder te bieden qua eigen artikelen. In de loop der jaren hebben we onder meer de Pixel-toestellen, Pixel Buds, smartwatches, Daydream VR, Google Home en een stuk meer Chromebooks mogen verwelkomen. Wanneer de winkel open zou kunnen gaan voor bezoekers is eveneens nog niet bekend.

(Via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden