Vergelijk 3.298.088 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony bevestigt: deze toestellen krijgen Android Pie

Nieuws Sony bevestigt: deze toestellen krijgen Android Pie
Door ,

Na HTC, HMD Global en Motorola maakt nu ook Sony officieel haar updateplannen bekend. In een blog schrijft het Japanse elektronicaconcern welke Xperia-telefoons kunnen rekenen op een upgrade naar Android Pie. Vanzelfsprekend staat de Sony Xperia XZ2 Premium op dit lijstje, maar welke toestellen nog meer?

Zodra Google een nieuwe Android-versie uitrolt, vraagt iedereen zich af of zijn of haar toestel deze krijgt of niet. Helaas is het platform van Google nogal versplinterd, en dan drukken wij ons netjes uit. Als je een iPhone koopt weet je dat je vier tot vijf jaar lang de nieuwste updates van het besturingssysteem krijgt. Bij Android-telefoons is het hopen dat de fabrikant van je toestel tijd en zin maakt om deze naar jouw model te brengen. Nou heeft Google de afgelopen jaren allerlei initiatieven ondernemen het updateproces te vereenvoudigen te maken (Project Treble, Android One), maar tot op heden zonder noemenswaardige resultaten. 

Updateplannen Sony

Ieder jaar opnieuw wachten we dus vol spanning af totdat de verschillende smartphoneproducenten hun updateplannen bekendmaken. Eén van de eerste fabrikanten die naar buiten trad, was HTC. De Taiwanese smartphonemaker bevestigde dat bezitters van de HTC U12 Plus, HTC U11 Plus, HTC U11 Life en HTC U11 later dit jaar Android Pie kunnen rekenen. HMD Global, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de nieuwste Nokia-telefoons, bevestigde dat alle Nokia-smartphones die tot op heden zijn uitgebracht een update kunnen verwachten (met uitzondering van de Nokia 1, want die draait op Android Go). Voor een lijst van alle Moto-telefoons van Motorola bekijk je dit artikel. 

Van Sony hadden we ook al iets vernomen, maar dat was indirect via een internationale techsite. Via een blog laat het elektronicaconcern officieel weten welke Xperia-telefoons in aanmerking komen voor de Android Pie make-over. Sony noemt de volgende toestellen:

De uitrol van Android Pie voor de eerste zes modellen start in november. Dat wil niet zeggen dat iedereen in november de nieuwste Android-versie krijgt: zoiets gebeurt altijd in fases. Mocht er onverhoopt een foutje sluipen in de software, dan is dit eenvoudig recht te zetten omdat slechts een handjevol gebruikers deze update heeft binnengehaald. De XA2-telefoons kunnen begin volgend jaar Android Pie verwachten.

Loop je rond met een smartphone van een andere fabrikant dan Sony? In het onderstaande artikel hebben we alle toestellen opgesomd die later dit jaar of begin 2019 Android Pie krijgen. Ben je geïnteresseerd in hoe het Android updateproces (bij Sony) verloopt? Dan is de infographic onderaan het artikel wellicht interessant. Daar beschrijft Sony alle stappen die nodig zijn om een toestel gereed te maken voor een nieuwe Android-versie en deze uit te rollen.

Deze toestellen krijgen Android 9.0 Pie

Deze toestellen krijgen Android 9.0 Pie

13 aug 2018 - Android 9.0 Pie is een feit. De volgende vraag die wellicht in je opkomt is: krijgt mijn toestel deze Android-versie? In dit artikel hebben we alle toestellen op een rij gezet waarvan we (vrijwel) zeker weten dat ze de komende maanden een update tegemoet kunnen zien.

Infographic Android-update

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden