Vergelijk 2.438.189 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Motorola maakt Android Pie updateplannen bekend

Nieuws Motorola maakt Android Pie updateplannen bekend
Door ,

Na HTC, Sony en HMD Global maakt nu ook Motorola bekend welke toestellen uit haar assortiment een update naar Android 9.0 Pie kunnen verwachten. Vanzelfsprekend staat de complete Moto G6-serie op de lijst. Benieuwd of jouw toestel eveneens tot dit illustere gezelschap behoort? Lees dan snel verder.

Het is nog maar een week geleden dat Google Android Pie lanceerde. Vanzelfsprekend heeft de zoekmachinereus haar besturingssysteem tal van nieuwe functies gegeven. Eén daarvan is Adaptive Battery. Dankzij machine learning weet Android hoe jij je telefoon gebruikt. Apps die je vaker gebruikt krijgen meer rekenkracht van de processor tot hun beschikking. Applicaties die je slechts sporadisch opent, moeten met minder genoegen nemen. Adaptive Brightness past automatisch de helderheid van het beeldscherm aan, afhankelijk van de hoeveelheid licht.

Android Pie heeft tevens nieuwe veeggebaren gekregen om te navigeren. Het berichtencentrum is eveneens aangepakt en voortaan kun je korte standaardreacties versturen met Smart Reply. Heb je altijd al willen weten hoeveel tijd je dagelijks op je smartphone doorbrengt? Digital Wellbeing heeft het antwoord op deze vraag. Het is een dashboard dat je digitale leven in kaart brengt en je precies vertelt welke apps je gedurende de dag hebt gebruikt, hoeveel tijd je daarmee hebt doorgebracht en hoe vaak je ze geopend hebt. Door je hiermee te confronteren hoopt Google dat je wat minder vaak naar je telefoon grijpt en meer aandacht besteedt aan de mensen in je omgeving.

Deze Moto-telefoons krijgen Android Pie

Telkens als Google een nieuwe Android-versie uitbrengt, is het aan fabrikanten om uit te pluizen naar welke toestellen zij het besturingssysteem willen uitrollen. Dat zijn vaak een handjevol toestellen, omdat het een kostbaar en tijdrovend traject is om hun toestellen daar op aan te passen. Een aantal smartphonemakers hebben inmiddels aangekondigd welke telefoons Android Pie krijgen. We hebben het over HTC, Sony en HMD Global.

Motorola bevestigt vandaag haar updateplannen. In totaal krijgen acht smartphones Android Pie. Het gaat om de volgende modellen:

De Amerikaanse smartphoneproducent belooft dat de bovenstaande toestellen “deze herfst” de nieuwste Android-versie krijgen. Dat betekent dat je uiterlijk eind november aan de slag kunt met Android Pie, als je een van de bovenstaande telefoons hebt. Loop je met een ander toestel rond? Check dan de onderstaande lijst. Daar hebben we alle smartphones opgesomd die later dit jaar of begin volgend jaar Android Pie kunnen verwachten.

Deze toestellen krijgen Android 9.0 Pie

Deze toestellen krijgen Android 9.0 Pie

13 aug 2018 - Android 9.0 Pie is een feit. De volgende vraag die wellicht in je opkomt is: krijgt mijn toestel deze Android-versie? In dit artikel hebben we alle toestellen op een rij gezet waarvan we (vrijwel) zeker weten dat ze de komende maanden een update tegemoet kunnen zien.

Bron

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden