Vergelijk 2.555.799 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Steve Jobs introduceert Apple iOS 4.1 update voor iPhone

Door ,

Gisteravond presenteerde Apple haar iOS 4.1 update voor de iPhone. Deze nieuwe software update moet de bugs van iOS 4 verhelpen en heeft enkele nieuwe features in huis voor de gaming en het nemen van foto's. Steve Jobs blikte ook al vooruit op het nieuwe iOS 4.2.

Apple iOS 4.1Gisteren hield Apple weer een 'big event' in San Francisco. De gehele show was volgens het bekende scenario opgezet. Steve Jobs had zijn zwarte trui weer uit de kast getrokken en het podium werd in zijn gehele breedte benut voor de powerpointpresentatie van Apple. In eerste instantie was het evenement bedoeld voor de presentatie van een nieuwe iPod, maar niet minder interessant was ook de introductie van de iOS 4.1 update.

Na de presentatie van de nieuwe iPod richtte Jobs zich direct op de successen die Apple had geboekt met betrekking tot haar iOS besturingssysteem. Tot gisteravond waren er 6,5 miljard iOS downloads geteld en worden er in iTunes per seconde 200 apps gedownload. iTunes is bovendien nog steeds de aanbieder van het grootste aantal apps. Dat zijn er namelijk op dit moment zo'n 250.000 stuks.

Bugs Apple iOS 4Maar daarna dus de introductie van Apple iOS 4.1. Deze nieuwe software update moet ten eerste alle bugs tackelen die ontstonden bij de installatie met betrekking tot Bluetooth, de Proximity Sensor en de iPhone 3G. Al eerder schreven we over de problemen bij de installatie van iOS 4. De update biedt naast de bugsfixes een aantal leuke nieuwe features. Zo is High Dynamic Range (HDR) toegevoegd. Deze nieuwe techniek moet de kwaliteit van de foto's sterk verbeteren, omdat de contrasten scherper zijn en er meer reliëf in de foto's zit. Steve Jobs legde het principe als volgt uit:

"Wanneer je een foto maakt, maakt het toestel eigenlijk drie afzonderlijke foto's. Eén voor de highlights, één voor de schaduwen en één voor alle belangrijke onderdelen die daartussen liggen. Vervolgens worden deze foto's gecombineerd tot een HDR foto."

Apple iOS 4.1

Verschil tussen 'normale' foto's (links) en HDR foto's (rechts)

Na de bespreking van HDR richtte de aandacht zich op Game Center. Deze dienst moet een platform worden waar je gemakkelijk anderen kunt uitdagen in het spelen van een game. Ook wanneer je niet direct iemand in de buurt hebt die het tegen je op wil nemen. Je ziet een overzicht van je eigen resultaten en dat van anderen zodat je gemakkelijk een speler kunt selecteren die aan je gewaagd is. Tegelijk met deze uitleg presenteerde men een nieuwe game 'Project Sword' waarmee het nieuwe principe van Game Center werd uitgelegd.

Apple iOS 4.1

Geïnteresseerden hoeven niet lang te wachten op de nieuwe update. Al vanaf volgende week zal iOS 4.1 gratis te downladen zijn via iTunes. Om de aanwezigen alvast lekker te maken liet Steve Jobs ook alvast zien wat in grote lijnen te verwachten is van iOS 4.2. Deze nieuwe update zal bedoeld zijn voor de iPad en beschikbaar worden in november. Gek genoeg werd er tijdens de presentatie geen woord gerept over de ontvangstproblemen van de iPhone 4 als gevolg van een zogenaamde 'death grip'. Het was dus weer een mooie goed-nieuws-show. Precies zoals we van Apple gewend zijn. In de video die hieronder is geplaatst zie je de presentatie van iOS 4 door Steve Jobs.

Bron: Engadget en Phonearena.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden