Vergelijk 2.693.293 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google kondigt Android Pie Go Edition aan

Nieuws Google kondigt Android Pie Go Edition aan
Door ,

Na Android 9.0 Pie heeft Google woensdagavond Nederlandse tijd Android Pie Go Edition aangekondigd. Toestellen met dit besturingssysteem, dat bestemd is voor low-end smartphones, houden nog meer geheugen over en worden met diverse Go-apps geleverd. Android Pie Go Edition verschijnt later dit najaar.

In Europa en de VS is het de normaalste zaak van de wereld dat we met een mid-range of high-end smartphone rondlopen. Daardoor kunnen we genieten van de nieuwste features die Google heeft geïmplementeerd in haar besturingssysteem. Vroeger betaalde je daar de hoofdprijs voor, tegenwoordig ben je een stuk voordeliger uit voor een toestel met de nieuwste Android-versie.

Android Go

In ontwikkelingslanden daarentegen heeft men vaak amper geld om fatsoenlijk van rond te komen. Geld voor een fatsoenlijke smartphone is er dus niet. Van het kleine beetje geld dat zij kunnen missen schaffen ze een budgettelefoon aan. We hoeven je vast niet uit te leggen dat deze toestellen qua specs weinig voorstellen. De interne componenten zijn vaak niet toereikend genoeg om de nieuwste Android-versie te kunnen draaien. In deze landen werkt men dus vaak met een verouderd en onveilig besturingssysteem. Om hen toch een prettige Android-ervaring te bieden werkte een groep medewerkers binnen Google aan een lichte versie van het besturingssysteem: Android Go. Inmiddels is Android Go beschikbaar op meer dan 200 apparaten in ruim 120 landen.

Wat is Android Go? Dit moet je weten

Wat is Android Go? Dit moet je weten

5 mrt 2018 - De eerste smartphones met Android Go zijn aangekondigd op het Mobile World Congress (MWC). Maar wat is Android Go? In welke opzichten verschilt deze variant van het reguliere besturingssysteem? Welke toestellen worden met Android Oreo geleverd? En zal het aanslaan in ons land? In dit artikel gaan we in op al deze vragen.

Afgelopen jaar maakten we kennis met de eerste versie van dit alternatieve besturingssysteem: dat was Android Oreo Go Edition. Zoals je weet heeft Google vorige week een nieuwe Android-versie aangekondigd: Android 9.0 Pie. Woensdagavond lanceerde de zoekmachinegigant de Go-variant van dit OS genaamd Android Pie Go Edition.

Over Android Pie Go Edition

Het besturingssysteem is bedoeld voor mobiele telefoons met niet zo krachtige chipset, weinig RAM en geheugen. Om te beginnen houd je nog meer opslagruimte over voor eigen gebruik. Een smartphone met slechts 8GB geheugen houdt zo’n 2,5GB over voor eigen gebruik nadat het besturingssysteem is geïnstalleerd. Bij Android Oreo Go Edition wist Google dit terug te brengen naar 5GB. Bij de nieuwste Android Go-versie houd je 5,5GB over. Dat klinkt misschien als weinig extra geheugen, maar het komt wel neer op 10 procent extra opslagruimte.

Verder is Google erin geslaagd om de opstarttijd terug te brengen. Ook heeft de zoekmachinegigant een beveiligingslaag aangebracht aan het opstartproces dankzij Verified Boot. Dataverbruik is tot een minimum teruggebracht dankzij de Go-apps die Google met het besturingssysteem meelevert. Zo worden smartphones met Android Go geleverd met Google Go, YouTube Go, Maps Go, Files Go, Assistant Go en Android Messages voor Android Go. Deze apps beschikken weliswaar niet over alle functies van de reguliere apps, maar daardoor zijn ze wel een stuk kleiner om te installeren en is het dataverbruik van deze apps met 50 procent teruggedrongen. Om dit te controleren heeft Google een nieuw dashboard geïntroduceerd.

Voor het einde van het jaar is Android Pie Go Edition beschikbaar voor de eerste low-end telefoons. Hier in Nederland krijgt de Nokia 1 de lichtgewicht versie van Google’s besturingssysteem.

Bron

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden