Vergelijk 2.357.219 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘HTC niet verantwoordelijk voor productie HTC U12 Life’

Nieuws ‘HTC niet verantwoordelijk voor productie HTC U12 Life’
Door ,

De HTC U12 Life is in de maak, maar hij zal niet van de productieband van de Taiwanese smartphonemaker rollen. Het gerucht gaat dat een andere fabrikant de productie van de mid-ranger voor haar rekening neemt. Een naam is nog niet opgedoken. Ook horen we de eerste geluiden over de vermeende specificaties van het toestel.

Het gerucht werd eerder deze week de wereld in geslingerd door @LlabTooFeR, een bekende twitteraar die wel vaker primeurs heeft omtrent HTC. In zijn tweet zegt hij twee opvallende dingen. In de eerste plaats wordt de HTC U12 Life volgens hem niet met de nieuwste Android-versie geleverd, maar draait hij op Android 8.1 Oreo. Daarnaast claimt hij dat niet HTC, maar een andere producent het toestel gaat fabriceren. Hij heeft het over een ODM, wat staat voor Original Design Manufacturer. Dat is een bedrijf dat in opdracht van een fabrikant een product ontwerpt.

Misschien klinkt het wat vreemd in de oren dat HTC niet verantwoordelijk is voor de productie van de HTC U12 Life, maar zo gek is het eigenlijk niet. Dit gebeurt wel vaker in de smartphonebranche. De laatste BlackBerry-telefoon die BlackBerry maakte, is de BlackBerry Priv. Tegenwoordig is de productie van de nieuwste BlackBerry-smartphones, waaronder de BlackBerry KEY2, in handen van bedrijven als TCL (Europa) en BB Merah Putih (India). Ook Alcatel en Google werken op deze manier.

Specificaties HTC U12 Life

Naast het ‘schokkende’ nieuws dat HTC niet zelf de HTC U12 Life gaat maken, duiken er voor het eerst ook berichten op over de specificaties van het toestel. Eén van deze geruchten is afkomstig van @LlabTooFeR. Volgens hem wordt de middenklasser niet met Android 9.0 Pie geleverd, maar met het enigszins gedateerde Android 8.1 Oreo.

Waarschijnlijk heeft HTC nog geen tijd gehad om HTC Sense, HTC’s schil over Google’s besturingssysteem, nog niet aan te passen aan de nieuwste Android-versie. Dit wil uiteraard niet zeggen dat de HTC U12 Life niet op Android Pie hoeft te rekenen, maar dat het wat langer duurt voordat het besturingssysteem wordt uitgerold. Zijn voorganger, de HTC U11 life, werd overigens wel direct met de laatste Android-versie geleverd, maar deze maakt ook niet voor niets onderdeel uit van het Android One programma. Dat is hoogstwaarschijnlijk niet het geval bij diens opvolger.

Verder horen we dat de HTC U12 Life een 6 inch Full HD+ display krijgt met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels met dunne bezels en zonder notch. Daaronder vinden we de Qualcomm Snapdragon 636 in combinatie met 4GB RAM en 64GB intern geheugen. De accucapaciteit is omhoog geschroefd van 2600 mAh naar 3600 mAh. Tot slot krijgt hij achterop een 16- en 5-megapixelcamera en een 13-megapixelselfiecamera.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden