Vergelijk 2.987.877 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google werkt aan oplossing voor oplaadprobleem Google Pixel (XL)

Nieuws Google werkt aan oplossing voor oplaadprobleem Google Pixel (XL)
Door ,

BlablablaNa de uitrol van Android 9.0 Pie doken al snel de eerste verhalen op van Pixel-gebruikers van het eerste uur. Zij klaagden dat hun toestel na het installeren van de nieuwste Android-update niet langer snelladen ondersteunde. Google erkent het probleem en zegt aan een oplossing te werken.

Ieder jaar brengt Google een nieuwe versie van haar besturingssysteem op de markt. Afgelopen jaar was dat Android Oreo, vorige week lanceerde de zoekmachinegigant Android Pie. Zoals gebruikelijk is de nieuwste versie voorzien van tal van nieuwe features, waaronder Adaptive Battery, Adaptive Brightness, een nieuwe navigatiemethode en Digital Wellbeing. De eerste smartphones die momenteel op Android Pie draaien, zijn de eerste en tweede generatie Google Pixel (XL).

Quick Charging

Bij de uitrol van het nieuwe besturingssysteem is iets goed fout gegaan. Bezitters van de Google Pixel en Google Pixel XL klaagden via Google’s Issue Tracker forum dat hun toestel niet langer snelladen ondersteunde met quick chargers die niet van Google afkomstig zijn. De adapter die Google bij de vlaggenschepen levert heeft hier overigens geen last van, dus het probleem is gelukkig beperkt gebleven tot een kleine groep. Zij kunnen wel hun toestel nog wel opladen, alleen duurt het nu allemaal wat langer.

Google heeft de kwestie onderzocht en erkent het probleem. In een verklaring op het Issue Tracker forum zegt het internetbedrijf dat het snellaadprobleem zich beperkt tot de eerste generatie Google Pixel (XL). Eigenaren van de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL hebben nergens last van. Een oplossing voor dit euvel is de originele oplader van Google te gebruiken. Is deze defect of ben je hem kwijtgeraakt, dan moet je wachten totdat Google een bugfix uitrolt. Deze wordt in ‘de komende weken’ uitgerold, zo belooft Google. Dat betekent dat we dus nog even op een oplossing moeten wachten.

Kinderziektes

Het is niet de eerste keer dat de Google Pixel negatief in het nieuws komt. Vlak na de lancering in 2017 doken de eerste kritische verhalen op over de vlaggenschepen van het bedrijf. De eerste klachten gingen over de camera. Velen klaagden dat ze regelmatig ronde of ellipsachtige ringen op foto’s zagen. Toen dook er uit het niets een bug op in de Berichten-app van Google. Wie vanaf een iPhone 7 Plus -toentertijd de nieuwste iPhone van Apple- een schermafbeelding naar de Google Pixel verstuurde, zag op het vlaggenschip van Google een misvormde afbeelding. Het plaatje kon simpelweg niet getoond worden.

Daarna stroomden er nog veel meer klachten binnen over de Google Pixel (XL). Zo lazen we onder meer verhalen over exemplaren die spontaan bevroren, telefoons die zichzelf uitschakelden ondanks dat de batterij nog vol genoeg was, audio- en microfoonproblemen en oververhitting in combinatie met Google Daydream. De meeste problemen konden eenvoudig worden opgelost met een patch. Sommigen moesten echter noodgedwongen hun toestel inruilen voor een vervangend exemplaar. Weer anderen kozen ervoor om hun geld terug te vragen en een andere Android-telefoon aan te schaffen.

Ook de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL waren niet zonder problemen. Zo klaagde men onder meer over de fletse kleurweergave van het beeldscherm, ingebrande of dode pixels, schermranden die niet reageren en vreemde klikgeluiden. Onlangs hoorden we nog verontrustende verhalen over een fataal cameraprobleem en dat de 3.5mm audio jack dongel niet goed werkt. De vlaggenschepen van Google blijven dus een zorgkindje voor de zoekmachinegigant.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden