Vergelijk 3.488.936 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Galaxy A (2019) krijgt 3 camera’s, waarvan één 32-megapixellens’

Nieuws ‘Galaxy A (2019) krijgt 3 camera’s, waarvan één 32-megapixellens’
Door ,

Nieuwe geruchten over de Samsung Galaxy A (2019) serie duiken op. Eerder hoorden we al dat ten minste één van deze toestellen een drievoudige lens krijgt. Vandaag horen we dat één van deze camera’s een resolutie van 32 megapixels heeft.

Momenteel is Huawei de enige fabrikant die momenteel hier in Europa een vlaggenschip verkoopt met drie camera’s: de Huawei P20 Pro. De bovenste is een 8-megapixeltelefotocamera die uitgerust is met optische beeldstabilisatie. De middelste camera is een 40 megapixel RGB-camera die kleuren vastlegt. De ondersten lens tot slot is een 20 megapixel monochrome sensor om scherpte en details vast te leggen. Dankzij dit trio heeft Huawei een unieke camerasysteem op de markt gebracht.

Samsung

Hoe lang Huawei nog de enige is met triple camera setup valt te bezien. Twee weken geleden vingen we al geluiden op dat Samsung volgend jaar mogelijk in de voetsporen van de Chinese fabrikant treedt. Koreaanse bronnen vertelden toen dat Samsung plannen heeft om minimaal één toestel in de Galaxy A (2019) reeks drie camera’s te geven. Verder vernamen we dat één van deze lenzen een ‘supergroothoeklens’ is. Daardoor past er nog meer van je omgeving op een foto. Leuk als je bijvoorbeeld een landschapsfoto voor aan de muur wil maken, of een grote groepsfoto wil schieten. Meer details hadden de tipgevers een paar weken geleden nog niet.

Vandaag duiken er nieuwe geruchten op vanuit Zuid-Korea. Volgens ETnews heeft één van de camera’s een resolutie van maar liefst 32 megapixels. Deze wordt naar verluidt vergezeld met een 8- en 5-megapixelcamera. Verdere details ontbreken helaas op dit moment. We weten dus niet welke van deze drie de geruchtmakende ‘supergroothoeklens’ krijgt, of dat een van de lenzen mogelijk een telefotolens is. In theorie kan Samsung een van de camera’s een variabel diafragma, net als bij de Samsung Galaxy S9 Plus. Als er genoeg omgevingslicht is, gaat de camera automatisch over op f/2.4. ’s Avonds laat ga je aan de slag met de f/1.5 stop. De lensopening is dan groter, zodat de beeldsensor meer licht opvangt.

Samsung is overigens geen vreemde als het gaat om camera’s met een hoge resoluties. Zo heeft de en Samsung Galaxy A6 Plus (2018) voorop een 24-megapixelcamera. De primaire camera’s van de duurste vlaggenschepen komen niet verder dan 12 megapixels. Je moet je natuurlijk niet blindstaren op het aantal megapixels, want dat is niet de enige eigenschap die de beeldkwaliteit van foto’s bepaalt. In het onderstaande artikel vertellen we daar iets meer over en geven we tevens een aantal tips hoe je plaatjes schiet als een professional.

11 tips om de mooiste foto's te maken met je smartphone

11 tips om de mooiste foto's te maken met je smartphone

13 sep 2019 - Het zonnetje schijnt, de vogeltjes zingen, de bloemetjes staan in bloei, de lammetjes grazen in het gras: het is weer zomer. Om de mooiste zomermomenten vast te leggen hoef je tegenwoordig niet meer met een spiegelreflexcamera rond te lopen: ook met je smartphone schiet je als een professional plaatjes. Hoe? GSMinfo.nl geeft 11 tips om de mooiste foto's te schieten met je smartphone.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden