Vergelijk 4.221.455 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung: ‘Galaxy Note 9 gaat alle verwachtingen overtreffen’

Nieuws Samsung: ‘Galaxy Note 9 gaat alle verwachtingen overtreffen’
Door , - 1 reactie

Samsung heeft alle vertrouwen in haar nieuwste vlaggenschip, de Samsung Galaxy Note 9. Volgens Dong-Jin Koh, het hoofd van Samsungs smartphonedivisie, gaat hij alle verkoopverwachtingen verpletteren. Benieuwd waarom de topman van Samsung zo optimistisch is? Lees dan snel verder.

Het is nog geen week geleden dat Samsung de Samsung Galaxy Note 9 presenteerde. Op het eerste oog lijkt hij als twee druppels water op zijn voorganger, maar dat is slechts schijn. Weliswaar bestaat de primaire camera wederom uit twee lenzen, maar is een geheel nieuw camerasysteem met variabel diafragma. ‘Geheel nieuw camerasysteem’ is misschien niet helemaal correct: we zagen hem namelijk al eerder bij de Samsung Galaxy S9 Plus. Voor de Note-serie is hij echter wel nieuw.

Daarnaast is de Galaxy Note 9 Samsungs eerste smartphone met een 4000 mAh batterij. De Koreaanse smartphonemaker probeerde dit twee jaar geleden al eens eerder met de Samsung Galaxy Note 7, maar dat ging goed mis. De oorzaak bleek een defecte batterij, waardoor er intern kortsluiting kon ontstaan en de accu spontaan vlam kon vatten. Na een mislukte inruilactie besloot Samsung om de productie en verkoop definitief aan banden te leggen.

Verkoopknaller

Genoeg oude koeien uit de sloot gehaald. Samsung is maar wat trots op haar nieuwste vlaggenschip en steekt dat niet onder stoelen of banken. Tegenover de Koreaanse krant The Investor vertelt Dong-Jin Koh dat de Galaxy Note 9 een groter succes gaat worden dan de Samsung Galaxy Note 8 van afgelopen jaar.

“De S Pen van de Galaxy Note 9 presteert beter dan ooit. Hetzelfde geldt voor de intelligente camera. We gaan er van uit dat de verkoopaantallen van het nieuwe vlaggenschip die van de Galaxy Note 8 overtreffen”, aldus Koh. Ook heeft hij hoge verwachtingen van de 4000 mAh batterij. Hij benadrukt dat de batterij veiliger is dan ooit. “Gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over de accu”, zo zegt Koh.

Galaxy S9

The Investor vraagt de topman uiteraard ook naar de Samsung Galaxy S9. Het is geen geheim dat de verkoop van het nieuwe model tegenvalt, zowel bij analisten als Samsung zelf. Slechts zes weken na de introductie daalde de verkoopprijs al met enkele honderden euro’s. Zo’n prijsdaling is weliswaar niet ongehoord, maar wel zo kort na lancering. De laatste kwartaalcijfers van Samsung spreken boekdelen. De omzet van de smartphoneafdeling kwam uit op 21,44 miljard dollar. Als we de cijfers van vorig jaar erbij pakken daalde de omzet van de smartphonetak met zo’n 20 procent. Naar schatting verkocht Samsung de afgelopen drie maanden 71,5 miljoen smartphones. Een jaar eerder waren dat er nog 79,8 miljoen.

Toch is Koh erg tevreden over de verkoopcijfers van de Galaxy S9 (Plus). Volgens hem steeg de verkoop van de vlaggenschepen in het eerste half jaar met 6 procent ten opzichte van de Galaxy S8 (Plus). “Het is nog niet te laat om voor het einde van het jaar zelf een oordeel te vellen”, aldus de hoogste baas van Samsungs smartphoneafdeling.

Via

Samsung Galaxy Note 9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
T-Mobile 24 mnd 120 2147483647 € 79,50 € 10,00 Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 20000 € 45,00 € 13,00 Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 5000 € 47,00 € 23,00 Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 45,00 € 24,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 6000 6000 € 36,50 € 38,00 Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 29,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy Note 9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden