Vergelijk 3.352.407 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Motorola werkt aan nieuwe mid-range serie'

Nieuws 'Motorola werkt aan nieuwe mid-range serie'
Door ,

Motorola staat op het punt om een compleet nieuwe smartphonelijn te lanceren. De eerste drie toestellen in deze reeks -de Motorola P30, Motorola P30 Note en Motorola P30 Play- worden naar verwachting binnenkort in China gelanceerd. Of ze straks ook in ons land verschijnen is nog onbekend.

Dat schrijft het doorgaans goedgeïnformeerde AndroidPure.

Motorola is in actief in alle prijssegmenten. Aan de bovenkant vinden we de Motorola Moto Z-serie, waarvan begin juni nog de Motorola Moto Z3 Play werd onthuld. Voor het einde van het jaar verwachten we nog één of twee andere modellen in deze serie, zoals de Moto Z3 en Moto Z3 Force. Een andere bekende reeks van Motorola is de Moto G. Eerder dit jaar lanceerde de Amerikaanse smartphonemaker de zesde generatie Moto G-smartphones, waaronder de Motorola Moto G6 en Motorola Moto G6 Plus. Aan de onderkant tot slot is er de Moto E, waarvan we onlangs kennis maakten met de Motorola Moto E5 (Plus).

‘Motorola P30 in aantocht’

Kennelijk is het Motorola nog niet divers genoeg. Als we de laatste berichten mogen geloven krijgen we binnenkort een gloednieuwe smartphonereeks te zien. AndroidPure heeft de hand weten te leggen op de persfoto’s van één van de nieuwe modellen: de Motorola P30. Als we naar de gepubliceerde foto’s kijken, zien we onmiddellijk een breuk met het verleden. Het is zonneklaar dat Motorola de notch omarmt. Nog niet eerder bracht de fabrikant een smartphone op de markt waarvan het scherm een inkeping had om plaats te maken voor de selfiecamera, het oorstuk en diverse sensoren. Daar komt binnenkort mogelijk verandering in.

Verder heeft het beeldscherm een stuk slankere bezels dan al zijn voorgangers. Motorola is geen vreemde met dunne schermranden en de 18:9 beeldverhouding, maar de fabrikant meent dat het nog slanker en strakker kan. Het resultaat is een smartphone met een zeer hoog screen-to-body ratio en dunne kin. Zodoende is er niet langer ruimte voor een fysieke thuisknop met vingerafdruksensor, zoals bij de Moto G6 Plus of Moto X4. De vingerafdrukscanner is daarom naar de achterkant verhuisd.

Motorola P30

Tot slot heeft Motorola de camera’s een nieuw likje verf gegeven. In plaats van een grote cirkel met heuvelrug en twee cameramodules, heeft Motorola er ditmaal voor gekozen om de cameralenzen verticaal onder elkaar te plaatsen in de linkerbovenhoek. Dit design zien we de laatste tijd wel vaker bij onder meer Huawei, Asus en Wiko. Op de foto’s is helaas niet te zien hoe dik de (metalen) randen rondom de camera’s zijn.

De resolutie van de camera’s is wel bekend. De primaire camera heeft naar verluidt een 16- en 5-megapixelcamera en gaat aan de voorkant vergezeld met een 12-megapixelselfiecamera. Verder krijgt de P30 naar verluidt een 6,2 inch groot Full HD+ display met 19:9 verhouding, een octa-core processor met 6GB RAM en 64GB of 128GB aan opslagruimte (vermoedelijk uitbreidbaar). Tevens kunnen we een 3000 mAh batterij verwachten en krijg je er een 18 watt quick charger bij.

Beschikbaarheid

De persfoto’s van de Motorola P30 zien er veelbelovend uit. Volgens AndroidPure hoeven we niet lang op dit toestel -en mogelijk de P30 Note en P30 Play- te wachten. Een concrete introductiedatum durft de techsite niet te noemen. Wat hij gaat kosten en wanneer de verkoop van start gaat, is onbekend. We hebben eveneens nog geen antwoord op de vraag of hij straks ook in ons land wordt verkocht. We houden de ontwikkelingen in de gaten!

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden