Vergelijk 3.474.247 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Deze toestellen krijgen Android 9.0 Pie

Nieuws Deze toestellen krijgen Android 9.0 Pie
Door ,

Android 9.0 Pie is een feit. De volgende vraag die wellicht in je opkomt is: krijgt mijn toestel deze Android-versie? In dit artikel hebben we alle toestellen op een rij gezet waarvan we (vrijwel) zeker weten dat ze de komende maanden een update tegemoet kunnen zien.

Sinds de uitrol van de eerste Android Developer Preview in maart keken we reikhalzend uit naar de nieuwste Android-versie. Begin augustus, een klein half jaar na de eerste testversie, mochten we hem dan eindelijk verwelkomen. In de afgelopen maanden heeft Google de puntjes op de spreekwoordelijke –i gezet om de nieuwste versie van haar besturingssysteem af te ronden.

Nieuwe features Android 9.0 Pie

En zoals bij iedere nieuwe Android-versie heeft de zoekmachinegigant ook dit keer vele nieuwe features aan het OS toegevoegd. Zo heeft Google de on-screen navigatieknoppen vervangen door nieuwe gebaren en veegbewegingen. Adaptive Battery verdeelt de resources over de apps. Applicaties die je vaker gebruikt krijgen meer rekenkracht toebedeeld dan apps die je minder vaak of sporadisch opent. Dankzij Adaptive Brightness hoef je niet langer handmatig de schermhelderheid aan te passen. En Digital Wellbeing is een dashboard dat je digitale leven in kaart brengt. Het weet je precies te vertellen welke apps je gedurende de dag hebt gebruikt, hoeveel tijd je daarmee hebt doorgebracht en hoe vaak je ze geopend hebt. Door je hiermee te confronteren hoopt Google dat je wat minder vaak naar je telefoon grijpt en meer aandacht besteedt aan de mensen in je omgeving.

En dat is nog maar het puntje van de ijsberg. Android 9.0 Pie heeft nog veel meer nieuwe (kleine) functies gekregen. Op haar Android Developers Blog heeft Google ze allemaal uitvoerig voor je op een rij gezet. Ook de Android-website van Google legt je haarfijn uit wat alle nieuwe features van Android Pie zijn.

Overzicht

Nu de nieuwste Android-versie officieel is uitgerold, is het aan de verschillende smartphonefabrikanten om Android Pie naar hun telefoons te brengen. Omdat dit een energievretend en tijdrovend proces is, krijgen vaak slechts een handjevol toestellen de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Veelal zijn dit de nieuwste modellen en premium vlaggenschepen, maar ook het middensegment wordt niet vergeten. Consumenten met een mid-range smartphone moeten echter vaak wat meer geduld opbrengen voordat zij ermee aan de slag kunnen.

Momenteel hebben alleen de Pixel-telefoons van Google Android 9.0 Pie gekregen. De eerste smartphonemakers hebben inmiddels aangekondigd welke toestellen Android Pie krijgen, waaronder HTC en OnePlus. Deze hebben we in het onderstaande overzicht voor jullie opgenomen. Tevens vind je hier diverse toestellen waarvan de kans groot is dat ze hem krijgen, maar dit nog niet officieel is bevestigd door de fabrikant. Deze herken je aan de asterisk (*). Van een groot aantal telefoons weten we eveneens dat ze straks met de nieuwste Android-versie aan de slag kunnen. Dat komt omdat ze deelnemen aan het Android One programma van Google, of dat ze op het Android Enterprise Recommended Program staan. Eén van de voorwaarden van deze toestellen is dat ze minimaal twee grote Android-updates ontvangen, waar Android 9.0 Pie er één van is.

Without further ado, de onderstaande toestellen krijgen (hoogstwaarschijnlijk) Android Pie.

BlackBerry

Google

Honor

HTC

Huawei

LG

Motorola

Nokia/HMD Global

OnePlus

  • OnePlus 6T
  • OnePlus 6
  • OnePlus 5T
  • OnePlus 5
  • OnePlus 3T
  • OnePlus 3

Samsung

Sony

Xiaomi

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden