Vergelijk 2.735.650 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 9 Pie heeft 157 nieuwe emoji

Nieuws Android 9 Pie heeft 157 nieuwe emoji
Door ,

Het mag geen verrassing heten dat Google met Android 9 Pie ook een paar kleine veranderingen heeft doorgevoerd aan de standaard-emoji. Ook zijn er een aantal nieuwe emoji, zoals een kangoeroe.

Emoji's. Je vraagt je af hoe we ons ooit zonder die kleine gele poppetjes fatosenlijk konden uitdrukken. Godzijdank geeft Google in Android 9 Pie je maar liefst 157 nieuwe emoji's, waarvan een deel geheel nieuw zijn en een deel redesigns zijn van bestaande figuurtjes. Vaak moet je goed kijken, want emoji's zijn stiekem kleine kunstwerken.

Gingers met waterpistolen en twee vaders

Als roodharige was het moeilijk je leven in emoji's te vatten, simpelweg omdat er voor Android nog geen roodharige emoji's te vinden waren. Dat verandert met Android Pie, en hetzelfde geldt voor kale mensen en zij die zilverkleurig haar hebben (of gewoon grijs zijn en graag wat meer schwung aan hun emoji's meegeven). Daar houden de vernieuwingen echter niet op.

Zo kan je in Android 9 eindelijk iemand een kangoeroe sturen, alsook een kreeft, das en een waterpistool. Die laatste vervangt de pistool-emoji, een verandering die Apple al eerder maakte. Een andere opvallende verandering is de toevoeging van standaard-emoji's waarin niet alleen een man en een vrouw met een kind staan, maar nu ook twee mannen en twee vrouwen. Die kunnen natuurlijk ook gewoon een kind opvoeden, iets dat je nu ook met je emoji zal kunnen zeggen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden