Vergelijk 3.716.423 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Palm comeback bijna een feit'

Nieuws 'Palm comeback bijna een feit'
Door ,

De Palmpilot was een zeer succesvolle organizer. Je kon er mee internetten, navigeren in de auto en hele leuke spelletjes op doen met het pennetje. Het lijkt er sterk op dat we binnenkort weer een Palm-toestel kunnen verwachten na jaren van afwezigheid.

Een naam die we lang niet meer gehoord hebben buiten de kroeg: Palm. Enige tijd was het de grootste fabrikant van handheld computers. De enige stap die de toestellen van smartphones verwijderd waren was de mogelijkheid tot het voeren van een telefoongesprek. Die stap lijkt het merk nu te gaan zetten. Dat wil zeggen, TCL gaat er mee aan de slag. Het Chinese concern heeft de licentie aangeschaft om producten op de markt te brengen met de Palm-naam.

TCL

Eerder heeft TCL deze stap ook gezet met BlackBerry. De smartphones worden dus gemaakt door TCL en daar plakken ze dan een BlackBerry naamplaatje op. Dat gaat bij BlackBerry met redelijk succes. Een aantal BlackBerry's, zoals de KEY2, zijn voorzien van een fysiek toetsenbord, zoals dat vroeger ook het geval was. De toestellen van Palm werden doorgaans geleverd met een pennetje in de behuizing, wellicht kunnen we dat bij de wedergeboorte ook van TCL verwachten.

screen

Een eerste toestel van het nieuwe Palm is door een keuring van de Amerikaanse keuringsdienst FCC gekomen. De naam zorgt er bij ons nog niet voor dat de haren op onze armen overeind gaan staan, maar de kans is groot dat 'PVG100' niet de uiteindelijke titel van het toestel wordt. Vaak worden toestellen namelijk onder een werknaam bij keuringen ingeschreven. Het toestel draait op Android 8.1 Oreo en heeft een Wi-Fi chip voor 2,4GHz frequenties. Het gebrek aan 5GHz lijkt aan te geven dat het geen duur toestel zal worden.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden