Vergelijk 2.018.991 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 9.0 Pie officieel uit de doeken

Nieuws Android 9.0 Pie officieel uit de doeken
Door ,

Het is er eerder dan verwacht, de introductie van de nieuwe versie van Google's Android besturingssysteem. Maar wat zijn de veranderingen en wanneer kun jij de update verwachten?

Pie. Zo heet de nieuwste versie van Android. Het is alweer de negende volledige versie van het besturingssysteem. Traditiegetrouw heeft het besturingssysteem een zoete snack als naam en wat dat betreft is Pie goed gekozen. Naast dat taart over het algemeen zoet is, zijn er ook heel veel verschillende smaken. Zo kan Android 9.0 Pie dus worden aangepast aan jouw persoonlijke smaak. Tegelijkertijd past de taart zich in dit geval ook aan jou aan. 

Belangrijkste veranderingen

Maar wat is er dan precies nieuw aan Android 9.0 Pie? Dan bedoelen we natuurlijk naast nieuwe icoontjes en lettertypes; wat is er echt veranderd? Om te beginnen gaat Android zich beter op de gebruiker aanpassen. In theorie gaat de accuduur er weer op vooruit. Zowel door het systeem in het algemeen efficiënter te laten werken als door de gebruiker te leren kennen. Pie gaat er op letten welke apps je vaker gebruikt en zorgt er voor dat deze sneller klaar zijn voor gebruik, terwijl apps die je minder vaak gebruikt minder stroom gaan verbruiken op de achtergrond.

battery-brightness

Ook gaat Pie in de gaten houden hoe hoog je de helderheid instelt van je scherm en onder welke omstandigheden dat verandert. Pie weet dan precies hoe helder je het scherm wil hebben en dan hoef je het niet meer handmatig aan te passen, weer een stapje overgeslagen. Ook hierdoor zou je stroomverbruik af moeten nemen en je accu dus langer meegaan op 1 lading.

Verder gaat Google beter integreren met apps. Dat wil zeggen dat je via de Google-app ook bij de inhoud van andere apps kunt. Dat klinkt een beetje heftig, en dat is het misschien ook, maar het is ook heel handig. Je kunt dan bijvoorbeeld Googlen naar Uber en dan geeft Google meteen aan hoe duur een Uber-ritje naar huis is en hoelang je op de chauffeur zou moeten wachten. Waarschijnlijk zal dit ook werken met bijvoorbeeld Facebook en Instagram zodat je meteen op de juiste pagina bent om een bericht te posten.

Slices_Blog_cropped

Hoe kom je aan die taart?

Iedere Android-gebruiker wil wel een puntje taart. Helaas komt Android 9.0 Pie niet zomaar naar alle Android-smartphones. Telefoons die 'te oud' zijn krijgen helaas geen nieuwe versies. Het is ook niet zo dat alle Google-smartphones de update krijgen; de Pixel-toestellen wel maar de Nexus-smartphones niet. Verder heeft de Essential Phone ook de update al binnen. De eerstvolgende toestellen zullen de Android One-toestellen zijn. Denk hierbij aan de Nokia 3.1 of de Xiaomi Mi A2. Daarna is het aan de fabrikanten om de software van Google aan te passen aan hun eigen nukken en deze te verspreiden naar diens smartphones.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden