Vergelijk 2.848.014 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

TSMC kampt met virus, productie iPhone geraakt?

Nieuws TSMC kampt met virus, productie iPhone geraakt?
Door ,

De chipmaker TSMC moest zijn productie stilleggen omdat het kampte met een virus. TSMC is verantwoordelijk voor een groot deel van de chips in smartphones, waaronder ook de nieuwe hardware van de nog te introduceren iPhone.

Een bedrijf als Samsung maakt zijn eigen chips, maar niet elke electronicafabrikant kan zich dat veroorloven. Veel bedrijven kijken dan ook naar een bedrijf als TSMC om hun chips te fabriceren. Zo laat bijvoorbeeld Apple de nieuwste iPhone-chips bij TSMC maken, maar ook bedrijven als Qualcomm, nVidia en AMD zijn klant. Nu TSMC is getroffen door een virus en de productie drie dagen stil heeft gelegen, is het de vraag of dat gevolgen heeft voor de beschikbaarheid van de iPhone.

Productie A12 in gevaar?

TSMC zou net begonnen zijn met de productie van de Apple A12-chip, de opvolger van de A11 Bionic-chipset die in de iPhone X te vinden is. Nu de productie dus even heeft stilgegelegen, is de vraag of dit gevolgen gaat hebben voor de productie van de nieuwe iPhones. Deze worden verwacht in september, maar zouden door deze hapering in de productie in iets mindere aantallen beschikbaar kunnen worden.

Hoewel TSMC verantwoordelijk is voor de productie, is Apple verantwoordelijk voor de ontwerpen. Mocht het bedrijf nu tegen tekorten aanlopen, kan het altijd nog beslissen bij een ander bedrijf aan te kloppen. In het verleden werden iPhone-chips ook door Samsung gemaakt. Daar is Apple sinds een paar jaar mee gestopt, maar wellicht dat productieproblemen bij TSMC het bedrijf weer in de armen van Samsung drijft. Voor de productie van de Apple A12 lijkt dat overigens wel wat aan de late kant; het opstarten van een productiefaciliteit neemt vanzelfsprekend enige tijd in beslag.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden