Vergelijk 2.003.645 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Android 9.0 P verschijnt 20 augustus op de markt'

Nieuws 'Android 9.0 P verschijnt 20 augustus op de markt'
Door ,

Nog maar eventjes geduld en dan is het zo ver. Dan kunnen we aan de slag met de officiële versie van Android 9.0 P. Benieuwd hoe deze versie gaat heten? Wij ook!

We staan nu al te trappelen om met de nieuwste versie van het besturingssysteem aan de slag te gaan. over 17 dagen is het zo ver. Dan wordt Android 9.0 P, Google's eigen smartphone-besturingssysteem, uit de doeken gedaan. Naast dat we dan zullen weten wat er allemaal precies nieuw zal zijn, en hoe kek de nieuwe icoontjes zijn, zullen we dan ook de nieuwe versie kunnen downloaden naar de Google Pixels en Android One-smartphones.Dan hebben we het over telefoons als de Nokia 3.1 en de Xiaomi Mi A2.

Zelf heeft Google de uitnodiging nog niet verzonden maar een over het algemeen betrouwbare lekker lijkt er meer van te weten. Evan Blass deelde een kalender met daarop een dikke vette letter P op maandag de 20e. De kans is groot dat de datum juist is gezien Android 8.0 Oreo vorig jaar op de 21e is aangekondigd. Welke naam P krijgt is nog in nevelen gehuld. Wordt het Peanutbutter cup? Pancake? Puff Pastry? Traditiegetrouw zal Android 9.0 een zoetigheid als naam krijgen, welke dat is moeten we nog gaan zien.

Nieuwe ontwikkelingen

Google heeft meerdere developer previews uitgebracht van Android P, daarin is al redelijk duidelijk geworden wat we van de volgende versie kunnen verwachten. Android P lijkt een stukje meer kleur te krijgen dan Android 8.0 Oreo, de accuduur wordt aanzienlijk verbeterd, en ook de privacy wordt aangescherpt. Vanaf Android P worden schermen met een inkeping, of notch worden door Android zelf ondersteund. Fabrikanten hoeven dus niet zelf de software aan te passen om deze passend te krijgen.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden