Vergelijk 3.033.549 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Ook YouTube komt met Story-functie

Nieuws Ook YouTube komt met Story-functie
Door ,

Snapchat bood als eerste de mogelijkheid om spontaan korte, tijdelijke video's te delen. Vervolgens namen Instagram, Facebook en WhatsApp de feature klakkeloos over. Videogigant YouTube is nu ook begonnen met het testen van de Story-functie.

YouTube staat al jaren bekend als het grootste online videoplatform. Al voor de opkomst van sociale media was de website, die ondertussen eigendom is van Google, erg populair. Sociale netwerken van Google zoals Google+ zijn echter niet zo geliefd als de platformen die Facebook aanbiedt. Natuurlijk wil Google toch graag meedoen met al die sociale media. De zoekgigant test daarom nu de bekende Story-functie voor YouTube-gebruikers.

De Stories hebben momenteel veel weg van die van Instagram. Zelfs de interface is zo goed als hetzelfde. Met YouTube's donkere thema zien gebruikers een rode rand rond nieuwe Stories die nog niet zijn bekeken. Omdat de feature nog in de testfase zit, is de Story-optie nog niet zichtbaar voor alle gebruikers. Wanneer YouTube de Story-feature definitief naar zijn platform brengt, is momenteel nog niet duidelijk.

Stories

Door middel van de zogenaamde Stories kunnen gebruikers korte, spontane video's met elkaar delen. Naast meer permanente informatie kunnen daarmee ook alledaagse en interessante momenten met volgers, vrienden of abonnees worden gedeeld. YouTube mikt al langer op het bouwen van een sociaal platform. Het platform gaf gebruikers onlangs ook de mogelijkheid om verticale video's te uploaden. Deze zijn populair bij onder meer mobiele gebruikers.

(via)(via2)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden