Vergelijk 2.736.196 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Nieuwe Galaxy A-telefoon krijgt 3 camera’s’

Nieuws ‘Nieuwe Galaxy A-telefoon krijgt 3 camera’s’
Door ,

Samsung slaat met haar Galaxy A-reeks een nieuwe weg in. Anonieme bronnen claimen dat Koreaanse smartphonemaker het zwaar heeft in China in het low-end en mid-range segment. Om zich van de concurrentie te onderscheiden heeft Samsung grootse plannen voor haar Galaxy A (2019) toestellen. Ten minste één model krijgt naar verluidt drie camera’s.

Dat beweren Koreaanse bronnen tegenover The Investor.

Samsung heeft het bepaald niet makkelijk op de smartphonemarkt. Samsung is weliswaar de grootste smartphoneproducent ter wereld, maar heeft steeds meer last van (Chinese) nieuwkomers. De meest recente kwartaalcijfers bevestigen dit. De omzet en winst van de smartphonedivisie daalden in het tweede kwartaal met respectievelijk 20 procent en 34 procent. Kennelijk hebben de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus hier niets aan kunnen veranderen.

Gerucht: drie camera’s

Niet alleen aan de bovenkant van de markt, maar ook aan de onderkant en het middensegment voelt Samsung de hete adem van de concurrentie. Koreaanse bronnen melden dat Samsung de laatste jaren erg voorzichtig is geweest met het introduceren van nieuwe features aan mobiele telefoons. Dat heeft alles te maken met het fiasco omtrent de Samsung Galaxy Note 7. Deze bleek een defecte batterij te bevatten, waardoor hij spontaan in vlammen opging. Na een mislukte omruilactie besloot Samsung om alle verkochte exemplaren terug te roepen en de productie te staken.

Volgend jaar gaat echter het roer om. De bronnen die The Investor aanhaalt claimen dat Samsung rigoureuze maatregelen gaat nemen om zich te onderscheiden van andere smartphonefabrikanten. De eerste telefoons die nieuwe features krijgen zijn de toestellen in de Galaxy A (2019) serie. Zo krijgt ten minste één model in deze reeks net als de Huawei P20 Pro drie camera’s aan de achterkant. Eén van de camera’s is uitgerust met een ‘supergroothoeklens’ om nog mooiere landschapsfoto’s te maken.

FOD

De drievoudige camera is niet de enige innovatie die Samsung naar haar middenklasse wil brengen. De bronnen claimen tevens dat de toestellen een zogeheten Fingerprint On Display (FOD) krijgen, oftewel een vingerafdrukscanner dat zich in het beeldscherm bevindt. De eerste mobiele telefoons met deze feature zijn een feit, maar nog niet op grote schaal verkrijgbaar hier in Europa. Een voorbeeld daarvan is de Vivo 20X Plus UD, maar ook de Vivo Apex, Vivo X21, Vivo NEX en Xiaomi Mi 8 Explorer Edition. Volgens het geruchtencircuit krijgt de Samsung Galaxy S10 (Plus) ook deze feature, maar de Galaxy A (2019) is als eerste aan de beurt. De eerste nieuwe toestellen in deze serie verwachten we tegen het eind van het jaar.

Het is opvallend dat Samsung dergelijke premium features naar het middensegment wil brengen. Kennelijk is de concurrentie zo groot dat de Koreaanse smartphonemaker geen andere mogelijkheid ziet. Van de ene kant betekent het dat we nog meer waar voor ons geld krijgen. Van de andere kant wordt het voor Samsung wellicht nog lastiger om haar vlaggenschepen aan ons te slijten, omdat de verschillen tussen het premium segment en de middenklasse steeds kleiner worden.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden