Vergelijk 2.807.853 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Smartphonedivisie Samsung krijgt flinke dreun

Nieuws Smartphonedivisie Samsung krijgt flinke dreun
Door ,

De vrees van analisten blijkt terecht te zijn geweest. Afgelopen nacht Nederlandse tijd presenteerde Samsung haar financiële resultaten over het tweede kwartaal van 2018. Daaruit blijkt dat de smartphone-afdeling een flinke klap heeft gekregen. De omzet daalde met ongeveer 20 procent. Ook de winst van deze divisie ging flink onderuit met ruim 34 procent.

Dat valt te lezen in de kwartaalcijfers van Samsung over de periode april, mei en juni.

We weten allemaal dat de smartphone business een zeer competitieve markt is. De tijd dat de grote, gevestigde namen als Samsung en Apple de dienst uitmaken ligt achter ons. Nieuwkomers (veelal Chinese techbedrijven) slagen erin om een stukje marktaandeel van de grote jongens af te snoepen. Denk aan bedrijven als Oppo, Xiaomi en OnePlus. Net als de gevestigde orde zijn zij in staat om nieuwe premium toestellen op de markt te brengen, maar veelal tegen een lager prijspunt dan hun concurrenten.

Omzet en winst omlaag

Samsung is een van de smartphonefabrikanten die hier last van heeft. En dat is goed terug te zien in de kwartaalcijfers die afgelopen nacht Nederlandse tijd bekend zijn gemaakt. Vooral de smartphonedivisie heeft een behoorlijke klap te verwerken gekregen.

In het tweede kwartaal verkocht Samsung voor 21,44 miljard dollar (18,35 miljard euro) aan smartphones. Dat is een enorm bedrag, maar in dezelfde periode een jaar geleden is dit een forse daling. Toen bedroeg de omzet 26,81 miljard dollar, oftewel bijna 23 miljard euro. Dat betekent dat de omzet in een jaar tijd is afgenomen met 20 procent. Deze vlieger gaat ook op voor de winst. Waar deze een jaar geleden nog 3,62 miljard dollar (3,10 miljard euro) bedroeg, daalde deze de afgelopen drie maanden met 34,3 procent naar 2,38 miljard dollar (2,05 miljard euro).

Als we naar het totaalbeeld kijken, valt de schade gelukkig mee. De totale omzet van Samsung bedroeg in de maanden april, mei en juni 52,28 miljard dollar, omgerekend 44,75 miljard euro. Dit betekent dat de omzet het afgelopen jaar met 4 procent afnam. De nettowinst steeg daarentegen met 6 procent naar 13,28 miljard dollar, zo’n 11,4 miljard euro.

Galaxy S9 (Plus)

Analisten voorspelden al dat de kwartaalcijfers zouden tegenvallen. Daarvoor zijn verschillende factoren aan te wijzen. Toegenomen concurrentie (met name in China) is er een van. Maar dat is uiteraard niet het hele verhaal. Vlak na de lancering van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus was er veel kritiek te horen over de geringe innovatie. Met uitzondering van een paar kleine verschillen lijken de nieuwste vlaggenschepen verdacht veel op hun voorgangers. Wij vergeleken de nieuwkomers met hun voorlopers en kwamen tot de conclusie dat de Galaxy S9 een minimale upgrade is ten opzichte van de Samsung Galaxy S8. En dat terwijl het prijsverschil destijds zo’n 300 euro was. Het is in onze ogen dan ook niet vreemd dat Samsung na zes weken al de adviesprijs flink naar beneden bijstelde.

Vergelijking: Samsung Galaxy S8 of Samsung Galaxy S9?

Vergelijking: Samsung Galaxy S8 of Samsung Galaxy S9?

26 feb 2018 - In dit artikel zetten wij de twee titanen van de smartphone-industrie tegenover elkaar: de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S9. Is het nieuwe vlaggenschip een waardige opvolger met boordevol nieuwe innovatie? Of is het meer van hetzelfde? Het antwoord vind je hieronder.

Misschien dat de Samsung Galaxy Note 9 de boel nog kan redden, maar het vooruitzicht is niet al te best. Zoals het er nu naar uitziet zijn de verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en zijn opvolger net zo minimaal als de stap van de Galaxy S8 naar de Galaxy S9. Wel horen we dat de S Pen een aantal nieuwe features krijgt en dat accucapaciteit flink is opgeschroefd. Op donderdag 9 augustus wordt de Galaxy Note 9 gepresenteerd.

Via

Samsung Galaxy S9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 1500 € 26,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 27,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 1000 € 31,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 39,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 34,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd onbeperkt 10000 € 48,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden