Vergelijk 2.541.962 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

OnePlus brengt toch Android P naar OnePlus 3 en 3T

Nieuws OnePlus brengt toch Android P naar OnePlus 3 en 3T
Door ,

De OnePlus 3 en OnePlus 3T krijgen in de toekomst toch beschikking over Android P. Het bedrijf gaf eerder aan dat deze toestellen na Android Oreo geen nieuwe versie van Android meer zouden krijgen.

Afgelopen week werd al duidelijk dat OnePlus oudere toestellen niet links laat liggen. De OnePlus 5 en 5T kunnen daarom rekenen op een update naar de OxygenOS 5.1.4. Ook smartphones van de Chinese fabrikant die twee jaar geleden op de markt verschenen worden niet overgeslagen. OnePlus heeft namelijk bekend gemaakt dat de OnePlus 3 en de T-variant daarvan beschikking krijgen over de aankomende versie van Android P.

In een eerder stadium leek de fabrikant niet van plan te zijn om deze update naar de 'oudere' smartphones te brengen. Nu meldt het bedrijf dat geld, dat eigenlijk bedoeld is voor de ontwikkeling van nieuwe smartphones, uitgeven wordt aan dit Android P-project. Weliswaar gaat het om een net wat andere versie van Android. OnePlus voorziet zijn toestellen namelijk van OxygenOS; een aangepaste versie van Android.

Beide OnePlus 3-smartphones draaien momenteel op een aangepaste versie van Android 8.0 Oreo. Een update naar Android 8.1 Oreo wordt overgeslagen. Gebruikers van de OnePlus 3 en OnePlus 3T moeten wel even geduld hebben voordat ze met Android P aan de slag kunnen. Allereerst wil OnePlus zijn recente vlaggenschip, de OnePlus 6 voorzien. Daarna volgen de OnePlus 5 en 5T. Als laatste zullen dan de OnePlus 3-modellen volgen. 

Android P

Vorige week bracht Google de laatste ontwikkelaarspreview-editie uit van Android P. In het derde kwartaal van dit jaar moet vervolgens de definitieve versie van het OS volgen. De nieuwste versie van Android zet in op navigatie aan de hand van gebaren en zal meer mogelijkheden voor dubbele camera's bieden. Ook worden toestellen met een zogenaamde notch aan de bovenkant van het display beter ondersteund.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden