Vergelijk 2.563.870 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry KEY2 LE in aantocht

Nieuws BlackBerry KEY2 LE in aantocht
Door ,

Geruchten over een tweede BlackBerry KEY2 variant gaan al een tijdje de ronde op internet. Nu hebben we concrete aanwijzingen dat het daadwerkelijk gaat gebeuren. In de database van de Federal Communications Commission (FCC) zijn documenten gevonden over de BlackBerry KEY2 LE. Helaas geven de paperassen geen inzicht in de specificaties van het toestel.

Het is half juni als een nieuwe premium middenklasser met het BlackBerry-logo door TCL uit de doeken wordt gedaan: de BlackBerry KEY2. Net als zijn voorganger heeft hij een fysiek toetsenbord onder het beeldscherm en een dubbele 12-megapixelcamera met portretmodus aan de achterkant. De adviesprijs van het toestel bedraagt 649 euro en voor dat geld bieden nagenoeg alle bekende verkooppunten hem momenteel te koop aan.

BlackBerry KEY2 LE

Snel genoeg na de lancering doken er geruchten de kop op dat TCL, het bedrijf achter de BlackBerry-naam, van plan was om op korte termijn nog een andere Android-telefoon uit te brengen. Dit zou een zogeheten Lite-uitvoering van het toestel zijn. Tot nu toe bleef het bij geruchten, maar nu hebben we keiharde bewijzen dat het verhaal geen verzinsel is. Bij de Amerikaanse test- en keuringsinstantie FCC zijn papieren opgedoken waarin dit toestel bij naam en toenaam wordt genoemd. Hij gaat straks door het leven als de BlackBerry KEY2 LE.

Jammer genoeg geeft de FCC niets prijs over de interne componenten van het toestel. Als het inderdaad om een Lite-uitvoering gaat, dan staat vast dat hij minder krachtig is dan het huidige model. Het beeldscherm is naar verwachting hetzelfde 4,5 inch grote IPS LCD display met een resolutie van 1620 bij 1080 pixels. Ook verwachten we dat hij daaronder een qwerty-toetsenbord heeft.

De specs onder de motorkap zullen daarentegen wat kariger zijn. De KEY2 heeft een Qualcomm Snapdragon 660 met 6GB werkgeheugen en 64GB intern geheugen. Hopelijk krijgen we binnenkort een toestel met Snapdragon 450 of hoger. De hoeveelheid werkgeheugen en de opslagcapaciteit worden wellicht naar beneden bijgesteld om zo geld te besparen. Laten we hopen dat we in ieder geval 4GB RAM en 32GB aan opslagruimte overhouden. Het is niet ondenkbaar dat de BlackBerry KEY2 LE mogelijk nog maar één camera heeft aan de achterkant. De komende weken horen we waarschijnlijk meer over het toestel.

LE

Eén ding wordt niet duidelijk uit de documenten van de FCC: waar de letters LE voor staan. Lite Edition? Limited Edition? In theorie is het dus mogelijk dat het niet om een uitgeklede variant van de KEY2 gaat, maar juist een geüpgradede versie. In plaats van minder werkgeheugen en opslagcapaciteit krijgen we dan juist meer. In het saaiste scenario heeft hij dezelfde specs, maar krijgt de behuizing een ander kleurtje. Dat was bijvoorbeeld bij de BlackBerry KEYone Bronze Edition het geval.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden