Vergelijk 2.736.196 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Onderzoek naar overname Tele2 door T-Mobile gepauzeerd

Nieuws Onderzoek naar overname Tele2 door T-Mobile gepauzeerd
Door ,

Voor het begin van het verhaal moeten we terug naar vorig jaar december. Toen maakte T-Mobile bekend dat plannen had om Tele2 over te nemen. Op deze manier wilde T-Mobile een vuist maken tegenover concurrenten VodafoneZiggo en KPN. Met de overname ging een bedrag van 190 miljoen euro gemoeid.

Voor het begin van het verhaal moeten we terug naar vorig jaar december. Toen maakte T-Mobile bekend dat plannen had om Tele2 over te nemen. Op deze manier wilde T-Mobile een vuist maken tegenover concurrenten VodafoneZiggo en KPN. Met de overname ging een bedrag van 190 miljoen euro gemoeid.

Onderzoek

Voordat een dergelijke overname daadwerkelijk kan doorzetten, wil de Europese Commissie onderzoeken of het wel door de beugel kan. Er zitten immers mogelijke nadelen aan de overname. Doordat er een speler van de markt verdwijnt, hebben consumenten straks minder keuze. Ook kan het resulteren in hogere abonnementsprijzen en minder innovatie. Allemaal redenen waarom de Europese Commissie de onderste steen boven wil halen voordat ze het groene licht geeft voor de overname.

De intentie van de Europese Commissie was om woensdag 17 oktober uitsluitsel te geven over de kwestie. Het onderzoek is echter tijdelijk gepauzeerd, zo melden diverse media. Waarom de Commissie een pauze inlast in het onderzoek is onduidelijk. Margrethe Vestager, Eurocommissaris voor Mededinging, laat in een reactie weten dat toegang tot betaalbare en kwalitatief hoogwaardige telecomdiensten essentieel is voor een samenleving. Daarom is het belangrijk dat haar departement deugdelijk onderzoek verricht naar de fusieplannen tussen Tele2 en T-Mobile.

'Meer concurrentie'

Søren Abildgaard, de hoogste baas van T-Mobile, meent dat de overname van Tele2 in het belang is van alle Nederlandse consumenten. De afgelopen maanden heeft hij meer dan eens gezegd dat er “twee dominante spelers” zijn die uitgedaagd moeten worden. Daarmee doelt hij op VodafoneZiggo en KPN. Door te fuseren met Tele2 denkt Abildgaard juist de concurrentie op de Nederlandse telecommarkt te kunnen vergroten.

Of de Europese Commissie ook zo denkt moeten we nog even afwachten. Nu het onderzoek on hold staat, is het onduidelijk wanneer we een uitspraak van Vestager over de kwestie kunnen verwachten. Het is allesbehalve zeker dat Tele2 en T-Mobile als één bedrijf mogen doorgaan: eerder verbood de Commissie vergelijkbare fusies in Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden