Vergelijk 2.848.438 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Fairphone tikt 1 miljoen aan met crowdfunding

Nieuws Fairphone tikt 1 miljoen aan met crowdfunding
Door ,

Fairphone begon een week geleden met een crowdfundingsactie, en die verloopt vooralsnog zeer succesvol. Wat wil het bedrijf doen met de opgehaalde fondsen? Een opvolger danwel upgrade van de Fairphone 2 ligt in het verschiet.

In een vorige week gestarte ronde van financiering via crowdfunding heeft Fairphone inmiddels al meer dan een miljoen euro opgehaald. Op moment van schrijven staat de teller op € 1.085.371,-. Dit geld wil Fairphone investeren in productontwikkeling en het uitbreiden van de markt in landen waar het reeds is gevestigd. Nu het minimale doel is bereikt, is de crowdfundingsactie echter nog lang niet afgelopen.

Geld voor kobalt

Met het geld dat Fairphone nu ophaalt lijkt het erop dat de ontwikkeling van de Fairphone 3 op gang gaat komen, al bezweert Fairphone ons dat de focus volledig op de Fairphone 2 blijft liggen. Fairphone laat tot op heden weinig los over de Fairphone 3, dus de 'new product development' waarvan op de site gewag wordt gemaakt zou dus net zo goed een upgrade voor de Fairphone 2 kunnen betekenen.

Ondertussen is Fairphone ook bezig 'reguliere' investeerders aan te trekken. Met enkelen daarvan zou Fairphone al vergevorderde gesprekken hebben. Met deze extra fondsen wil Fairphone de productie van smartphones en het materiaalgebruik nog verder verduurzamen. Zo moet vooral het gebruik van kobalt, dat nu nog vaak in schrijnende omstandigheden wordt gewonnen, eerlijker.

Zelf investering in Fairphone

Als je zelf wil investeren in Fairphone, kan je hier terecht. Of je koopt natuurlijk gewoon een Fairphone 2. Dat toestel is voorzien van een 5 inch Full HD-scherm, draait inmiddels op Android 6.0 met een update naar Android 7 in aantocht. De volledige specificaties vind je op de toestelpagina van de Fairphone 2.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden