Vergelijk 2.409.744 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Assistant nu in het Nederlands

Nieuws Google Assistant nu in het Nederlands
Door ,

Spraakbesturing via Google bestond al een tijdje in de vorm van Google Assistant, maar nu is deze eindelijk in het Nederlands toe te spreken. In de moerstaal heeft de Assistent wel een iets beperkter arsenaal aan functies.

De Google Assistant mag je voortaan de Google Assistent noemen. Hij/zij spreekt eindelijk Nederlands, en dat mag gevierd worden. Vanaf vandaag wordt de Assistent naar vrijwel alle Androids uitgerold. Voorwaarde is dat je Android 6.0 Marshmallow of nieuwer hebt; sindsdien is de Google Assistant in Android opgenomen.

Engels vs Nederlands

Met de Nederlandse Google Assistent kan je nu al een boel doen, maar de volledig uitgebouwde functies van de engelstalige variant zul je hier en daar wel moeten missen. Ook kan je bij de Nederlandse variant van de Assistent nog maar kiezen uit een enkele stem, terwijl je bij de Engelse variant inmiddels keuze hebt uit zes verschillende sprekers.

De functionaliteit van de Google Assistent wordt nog verder uitgebreid door Google's samenwerking met enkele Nederlandse bedrijven. Zo kan je PostNL vragen of je pakketje is bezorgd, Albert Heijn om een recept vragen en ING om je banksaldo. Zo zijn er nog een paar andere bedrijven die ondersteuning voor de Nederlandse Google Assistent nu al klaar hebben. Handig!

Snelle uitrol

De uitrol van Google Assistent zal ongeveer een week in beslag nemen. Geleidelijk zullen alle Android-toestellen met Android 6.0 Marshmallow of nieuwer de ondersteuning voor de Nederlandse spraakinvoer ontvangen. Vergeet daarvoor niet je taal in te stellen op Nederlands, als je nu nog de Engelse Google Assistant gebruikt.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden