Vergelijk 2.956.156 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung introduceert 'onbreekbaar scherm'

Nieuws Samsung introduceert 'onbreekbaar scherm'
Door ,

Samsung heeft eerder vandaag aangekondigd dat hun onbreekbare smartphonebeeldscherm goedgekeurd is door Underwriters Laboratories. Dat is een officieel testbureau voor de Amerikaanse overheid. In de toekomst gaan we dit ook in andere apparaten terugvinden.

Mijn collega's bij GSMinfo.nl halen graag aan hoe goed ik ben in het (onbewust) kapot maken van elektronica en beeldschermen. Dit scherm zou zelfs door mij niet kapot te maken moeten zijn. Het onverwoestbare scherm is gefabriceerd door Zuid-Koreaanse elektronica-gigant Samsung. Het scherm is door alle testen van het Amerikaanse OSHA (Occupation Safety and Health Administration) en is naast onbreekbaar, ook waterdicht.

Kunststof 

Het scherm is een buigzaam OLED-beeldscherm met daar overheen een sterke onbreekbare laag kunststof. Doordat het scherm licht van gewicht is, maar tegelijk enorm stevig is, voelt het hetzelfde als glas. Door de ervaring van glas te creëren in combinatie met het duurzame en onverwoestbare van dit kunstof heb je het beste van beide werelden. Dit scherm is niet alleen ideaal voor toekomstige smartphones, maar gaat ook gebruikt worden in game consoles, tablets, laptops en zelfs voor militaire apparaten.

Testen

Tijdens de testen die gedaan werden door Underwriters Laboratories in opdracht werd het scherm als eerste 26 keer van een hoogte van 1,2 meter gedropt. Vervolgens werd het scherm aan extreme temperaturen blootgesteld, afwisselend tussen de 71 en -32 graden Celsius. Later werd het scherm ook nog eens getest met een 1,8 meter val, wat het ook doorstond. Dit laatste is zelfs meer dan het Amerikaanse leger eist.

Wanneer we deze schermen daadwerkelijk in toestellen kunnen vinden is nog niet bekend. Aangezien de schermen volledig goedgekeurd zijn nu, vermoeden we dat je er niet meer lang op hoeft te wachten. Wil je nu toch al een onverwoestbare smartphone? Kijk dan eens naar de Cat S61. Dit is een ware doomsday overlever.

(via)

Cat S61 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 37,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 41,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 48,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 31,50 € 58,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 80,00 Bekijken
Alle Cat S61 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden