Vergelijk 2.769.091 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC pakt capacitieve knoppen en camera HTC U12 Plus aan

Nieuws HTC pakt capacitieve knoppen en camera HTC U12 Plus aan
Door ,

De HTC U12 Plus is inmiddels een maand verkrijgbaar in ons land en krijgt binnenkort zijn eerste update. Het vlaggenschip krijgt een flinke onderhoudsbeurt, waarbij de camera en drukgevoelige knoppen aan de zijkant worden aangepakt. De update wordt momenteel uitgerold in Taiwan, wat inhoudt dat ons land wellicht over een paar dagen of weken aan de beurt is.

Na veel speculatie onthulde HTC eind mei haar nieuwste vlaggenschip: de HTC U12 Plus. In vergelijking met zijn voorganger, de HTC U11 Plus, heeft het nieuwe topmodel drukgevoelige sensoren in het frame zitten. Deze zijn door de Taiwanese smartphonemaker omgedoopt tot Edge Sense. Door in het toestel te knijpen open je bijvoorbeeld Google Assistant, neem je een foto met de camera-applicatie, of open je je favoriete apps.

Capacitieve knoppen

Een groot verschil met zijn voorganger is dat de HTC U12 Plus geen fysieke knoppen aan de zijkant heeft. In plaats daarvan zijn de volumeknoppen en stand-byknop zogeheten capacitieve knoppen. Dat betekent dat je niet op een harde knop drukt om het volume te regelen, maar zachtjes op sensoren tikt. De eerste reviews over de nieuwe capacitieve knoppen zijn niet mals. Recensenten klagen dat de haptische feedback -ultrasone trillingen waardoor je weet dat de knop is ‘ingedrukt’- zacht is en dat de knoppen traag reageren.

Gelukkig laat HTC het er niet bij zitten en komt het met een oplossing. XDA-Developers schrijft dat de Taiwanese smartphonemaker in haar thuisland een update uitrolt waardoor de capacitieve knoppen beter reageren op aanrakingen. Deze fix wordt uitgerold met de juni-update. De update van juli laat nog even op zich wachten.

Camera

HTC pakt met de update niet alleen de capacitieve knoppen aan. Ook de camera wordt door de fabrikant onder handen genomen. Zo krijgt de camera-app een nieuwe feature die auto-zoom heet. Straks verschijnt er een grijsgekleurde cirkel in beeld waarmee je door te vegen gemakkelijk kunt in- en uitzoomen als je video’s opneemt. Tot slot registreert de HTC U12 Plus na de update de dubbele knijpbeweging een stuk beter bij Edge Sense en wordt het beveiligingsniveau van het vlaggenschip opgeschroefd naar juni 2018.

De update wordt zoals gezegd momenteel uitgerold in Taiwan. Ook andere regio’s, waaronder Europa, kunnen hem binnen nu en enkele weken verwachten. Het installatiepakket voor de patch is slechts 422MB groot. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je veel van je kostbare schijfruimte moet afstaan. Je krijgt vanzelf een melding als de update voor je klaarstaat. Via het instellingenmenu kun je zelf handmatig controleren of hij er niet enkele dagen eerder is.

Edge Sense is uiteraard niet de enige onderscheidende feature van de HTC U12 Plus. In het onderstaande artikel staan we uitgebreid stil bij onze favoriete eigenschappen. Mocht je overwegen om het vlaggenschip aan te schaffen, dan is dit verplichte leesvoer.

Dit zijn onze favoriete features van de HTC U12 Plus

Dit zijn onze favoriete features van de HTC U12 Plus

24 mei 2018 - Deze week maakten we kennis met het nieuwste vlaggenschip van HTC: de HTC U12 Plus. Naast een opvallend design zit hij ook boordevol high-end specs en beschikt hij over allerlei geweldige features die je dagelijkse leven een stuk gemakkelijker maken. In dit artikel staan we stil bij onze favoriete functionaliteiten.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden