Vergelijk 3.975.923 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Corning presenteert Gorilla Glass 6

Nieuws Corning presenteert Gorilla Glass 6
Door ,

De nieuwste generatie Gorilla Glass moet nog sterker zijn dan de vorige. Corning onthulde deze week Gorilla Glass 6, dat binnenkort in onder meer smartphones wordt toegepast.

Twee jaar geleden deed Corning het veelgebruikte Gorilla Glass 5 uit de doeken. Het transparante materiaal heeft in de afgelopen jaren flink wat smartphonedisplays beschermd tegen barsten en krassen. De fabrikant komt nu met een opvolger van versie 5, namelijk Gorilla Glass 6. Het nieuwste materiaal moet niet alleen een val van een grotere hoogte overleven maar ook heelhuids meerdere vallen verdragen.

Gorilla Glass is al sinds versie 1 razend populair bij onder meer smartphonefabrikanten. Gorilla Glass 6 moet volgens de fabrikant tot twee keer zo stevig zijn als Gorilla Glass 5. In het laboratorium overleefde het nieuwste materiaal gemiddeld 15 valpartijen vanaf 1 meter hoogte. Corning meldt niks over de eventuele verbeterde krasbestendigheid. Over smartphonefabrikanten die het materiaal gaan gebruiken in nieuwe toestellen is ook nog niks bekend. Mogelijk zien we Gorilla Glass 6 al dienst doen in de Galaxy Note 9.

Corning

Waarschijnlijk wordt Gorilla Glass 6 pas later dit jaar in smartphones gebruikt. Met de toenemende interesse van fabrikanten om transparante materialen zoals glas voor de achterkant van een smartphone te gebruiken, is het nieuwe materiaal niet overbodig. Corning heeft rekening gehouden met trends zoals draadloos laden. Ook gebogen schermen van eventuele buigbare smartphones zijn kwetsbaar en kunnen dankzij het stevigere Gorilla Glass 6 van Corning nog beter worden beschermd.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden