Vergelijk 3.228.422 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Britse retailer lekt specificaties Sony Xperia XZ3

Nieuws Britse retailer lekt specificaties Sony Xperia XZ3
Door ,

De Britse retailer Mobilefun heeft voortijdig de specificaties van de Sony Xperia XZ3 naar buiten gebracht. Via de webshop kun je het vlaggenschip nu al reserveren. De adviesprijs van de aanstaande Xperia-telefoon bedraagt naar verluidt 849 euro.

Heb je donderdag 30 augustus al in je agenda staan? Zo niet, schrijf dan maar gauw bij deze datum dat Sony haar nieuwste vlaggenschip presenteert: de Sony Xperia XZ3. Daarmee geeft het Japanse elektronicaconcern het startschot voor de IFA-beurs, de grootste technologiebeurs van Europa. Wellicht kunnen we dan ook nog een Compact-uitvoering van het toestel verwachten, maar daarover horen we nauwelijks wat.

Nog voordat Sony de kans krijgt om de Xperia XZ3 te presenteren, heeft de Britse detailhandelaar Mobilefun de specificaties van het toestel al online gezet. Hoewel we niet met zekerheid kunnen zeggen dat dit de definitieve specs zijn, is deze kans wel behoorlijk groot. Je kunt het vlaggenschip namelijk nu al pre-orderen bij de verkoper. Klanten hebben hem dan als eerste huis zodra de verkoop officieel van start gaat. Het zou vreemd zijn als de retailer dan foutieve specificaties noemt.

Dit zijn de specs van de Sony Xperia XZ3

De specificaties die Mobilefun noemt komen overeen met de geruchten die al enkele weken de ronde gaan. In dat opzicht hoef je dus geen grote verrassingen te verwachten. Laten we beginnen met het beeldscherm. Deze heeft een beelddiagonaal van 5,7 inch. Daarmee is het aanstaande vlaggenschip even groot als zijn in februari gepresenteerde voorganger, de Sony Xperia XZ2. De schermresolutie van 2160 bij 1080 pixels (Full HD+) is eveneens identiek. Een notch is nergens te bekennen.

 Sony Xperia XZ3

Onder de motorkap vinden we de krachtigste processor die Qualcomm momenteel in haar assortiment heeft: de Snapdragon 845. Deze telt acht kernen (octa-core) met pieksnelheden die kunnen oplopen tot 2,7 GHz. Over de rekenkracht van de Xperia XZ3 hoef je je dus geen zorgen te maken. Deze wordt bovendien aangevuld met 6GB werkgeheugen, zodat het besturingssysteem altijd soepel draait en je razendsnel schakelt tussen apps die op de achtergrond draaien. Je krijgt 64GB geheugen, maar kun je naar alle waarschijnlijk uitbreiden tot 256GB.

Mobilefun kent eveneens de resolutie van de camera’s. Achterop heeft Sony een dubbele camera geplaatst met een resolutie van respectievelijk 19 en 12 megapixels. Dit betekent wellicht dat hij hetzelfde camerasysteem krijgt als de Sony Xperia XZ2 Premium. Daarmee is de Xperia XZ3 het tweede toestel van Sony met een dubbele camera aan de achterkant. Voorop durft de fabrikant het nog niet aan om twee lenzen te plaatsen. In plaats daarvan krijgt het vlaggenschip een enkele 13-megapixelselfiecamera. Dit is strijdig met het bericht van afgelopen week dat hij zowel aan de voor- als achterkant een dubbele camera krijgt. 

Verder vermeldt de Britse retailer dat de Xperia XZ3 een 3240 mAh batterij krijgt. Dat betekent dat hij iets meer vermogen tot zijn beschikking heeft dan zijn voorganger, die een 3180 mAh accu heeft. We kunnen helaas niets vinden over de waterbestendigheid (IP68), Android-versie en features als het Dynamic Vibration System (DVS), super slow-motion video en 3D Creator. Wellicht zijn deze opties wel degelijk van de partij. Op dit moment is alleen de zwartgekleurde variant op de site te vinden, maar wellicht verschijnt hij ook in andere kleuren.

Prijs

Naast de specificaties geeft Mobilefun ook de adviesprijs weg van de Sony Xperia XZ3. Aan het vlaggenschip hangt een prijskaartje van 849,99 euro, inclusief BTW. Als deze prijs klopt, is hij vijftig euro duurder dan zijn voorloper. En dat terwijl de dubbele camera en marginaal verbeterde selfiecamera de enige punten zijn waarop hij verschilt met de Xperia XZ2. Of hij hierdoor zijn hogere prijs waard is, moet je zelf maar oordelen.

Via

Sony Xperia XZ3 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 26,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 27,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 33,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 35,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 40,50 € 0,- Bekijken
Alle Sony Xperia XZ3 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden