Vergelijk 3.498.403 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

S Pen Galaxy Note 9 krijgt gaming features

Nieuws S Pen Galaxy Note 9 krijgt gaming features
Door ,

De S Pen van de Samsung Galaxy Note 9 belooft een geavanceerde stylus te worden. Het pennetje kun je niet alleen gebruiken om notities, tekeningen en selecties mee te maken, maar is tevens uitgerust met enkele gaming features. Dat bevestigt Samsung-topman Dong-Jin Koh op een persconferentie in China.

Nog iets meer dan drie weken en dat onthult Samsung haar nieuwste vlaggenschip: de Samsung Galaxy Note 9. Geruchten over deze premium phablet gaan al maanden de ronde op internet. De laatste tijd staan deze minder in het teken van het design en de specs, maar horen we allerlei verhalen over de S Pen.

De Galaxy Note-serie heeft zijn populariteit voor een groot deel te danken aan de bijgeleverde stylus. In de begindagen kon je deze gebruiken om te navigeren en aantekeningen te maken. De afgelopen paar jaar heeft Samsung allerlei nieuwe features naar de S Pen gebracht. Zo kun je er tegenwoordig onder meer Slimme selecties mee maken, valuta omrekenen van de ene soort naar de andere, korte GIF-animaties maken en zelfs tekstfragmenten vertalen. Kortom, de S Pen heeft zich ontwikkeld van een simpel pennetje om krabbels mee te maken tot een volwaardig en veelzijdig hulpmiddel.

Gaming features

Als we de laatste berichten mogen geloven, is de volgende generatie van de S Pen nog slimmer dan zijn voorganger. Eerder deze maand verspreidde twitteraar @UniverseIce, een betrouwbare bron als het gaat om Samsung-geruchten, een tweet waarin hij vertelde dat de stylus van het aanstaande vlaggenschip als Bluetooth controller of afstandsbediening gebruikt kan worden. Op deze manier kun je de stylus onder meer gebruiken om je draadloze speaker mee te bedienen, of een plaatje te schieten met de camera.

Vandaag horen we wederom een interessant bericht over de S Pen. Ditmaal is de informatie afkomstig van niemand minder dan DJ Koh, de CEO van Samsung. Op een persconferentie in China vertelde hij dat de S Pen gaming features krijgt. Helaas weigerde de topman om hier dieper op in te gaan, dus het blijft onduidelijk wat hij precies bedoelt. Dat hij dit uitgerekend in China vertelt, verbaast ons niet. Chinezen zijn dol op gaming op hun smartphones. Afgelopen jaar gaven zij alles bij elkaar opgeteld zo’n 12,8 miljard euro uit aan mobile gaming (betaalde games in de Play Store, maar ook in-app aankopen).

Leuk om te weten. DJ Koh werd tijdens zijn bezoek aan China gefotografeerd met een smartphone en S Pen. Overal lezen we dat dit de Samsung Galaxy Note 9 is, maar van zo’n grote afstand is dat moeilijk te zeggen. Zeker als je nagaat dat het aanstaande vlaggenschip hetzelfde design heeft als zijn voorganger.

DJ Koh Samsung Galaxy Note 9

Tot slot zijn we de Samsung Galaxy Note 9 tegengekomen in de database van Geekbench. Hoewel de online benchmark weinig prijsgeeft over de interne componenten, zien we wel een nog niet aangekondigde processor: de Exynos 9820. Dit is de opvolger van de Exynos 9810, die we vorig jaar in de Samsung Galaxy Note 8 zagen, en begin dit jaar in de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus. Het ziet er dus naar uit dat de Galaxy Note 9 niet alleen een geüpgradede S Pen krijgt, maar tevens een nieuwe chipset.

Via

Samsung Galaxy Note 9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 35,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 39,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 53,00 € 14,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 6000 6000 € 36,50 € 15,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 44,50 € 24,00 Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 31,50 € 37,00 Bekijken
Alle Samsung Galaxy Note 9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden