Vergelijk 3.855.258 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung Galaxy S10 beschikt over ultrasone vingerafdrukscanner'

Nieuws 'Samsung Galaxy S10 beschikt over ultrasone vingerafdrukscanner'
Door ,

Volgend jaar geeft Samsung weer een vervolg aan de populaire Galaxy S-lijn. De verwachte Galaxy S10 moet dan beschikken over een ultrasone vingerafdrukscanner, welke is verwerkt onder het beeldscherm.

Fabrikanten doen hun best om de vingerafdrukscanner in het beeldscherm van smartphones te verwerken. Ook Samsung wil consumenten iets nieuws bieden en lijkt daarom in te zetten op een nieuwe ultrasone sensor van Qualcomm. De Galaxy S10 die volgend jaar op de markt moet komen, krijgt naar verluidt deze ultrasone vingerafdrukscanner mee. De scanner is verwerkt achter het beeldscherm en leest aan de hand van weerkaatsend ultrasoon geluid de afdruk van een vingertop.

Volgens 9to5Google stelt Ming-Chi Kuo dit. De analist die vaker juiste voorspellingen naar buiten brengt zou menen dat het aantal smartphones met dit type scanner achter het display op kan lopen naar 60 miljoen stuks. Naast de Galaxy S10 en zijn grote broer moeten ook de Galaxy Note 10 en een 'high-end'-smartphone uit de Galaxy A-serie deze ultrasone sensor meekrijgen. Mogelijk kunnen andere fabrikanten, net als bij de Snapdragon 845-chipset van Qualcomm het geval was, pas later de ultrasone vingerafdrukscanner gebruiken in hun smartphones.

Afgelopen kwartaal meldde ook de Zuid-Koreaanse krant ETNews al dat het 2019-vlaggenschip van Samsung een ultrasone vingerafdrukscanner van Qualcomm krijgt. De Zuid-Koreaanse fabrikant gelooft volgens de bovenstaande tweet van Ice Universe niet in de optische vingerafdrukscanner. Volgens de twitteraar zou de topman van het bedrijf hebben gezegd dat deze scanner geen goede gebruikerservaring kan garanderen. Een optische scanner van Synaptics zagen we begin dit jaar al terug in een smartphone van Vivo.

Vingerafdrukscanner

De ultrasone vingerafdrukscanner moet dus beter functioneren dan zijn optische variant. Met een scanner onder het scherm kan een smartphone de vinger van de consument 'met het beeldscherm' scannen. Vandaag de dag lijken smartphones erg veel op elkaar. Een unieke feature toevoegen kan dan ook zeker geen kwaad. Of de vingerafdrukscanner verwerkt onder het beeldscherm veel waarde aan de gebruikerservaring toevoegt, moet nog blijken.

(via)

Samsung Galaxy S10 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
T-Mobile 24 mnd 120 2000 € 31,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd - 5000 € 34,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 48,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 42,50 € 12,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 32,50 € 86,00 Bekijken
Ben 24 mnd 300 7000 € 48,00 € 7,00 Bekijken
Alle Samsung Galaxy S10 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden