Vergelijk 2.380.785 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Lenovo komt met Android Go-versie van Moto E5

Nieuws Lenovo komt met Android Go-versie van Moto E5
Door ,

Lenovo, het moederbedrijf van Motorola heeft iets nieuws aangekondigd. Een nog goedkopere variant van de Motorola Moto E5 die draait op Android Go.

De Motorola Moto E5 is al geen duur toestel. Sterker nog, het is één van de goedkoopste smartphones die momenteel te verkrijgen zijn. Dat heeft Lenovo er niet van weerhouden om een nog goedkopere versie van het toestel te presenteren. Het nieuw aangekonidgde toestel zal een Android Go-smartphone worden. Dat wil zeggen dat er geen voledige versie van Android op het toestel draait maar een soort light-versie.

De Moto E5 is voorzien van Android 8.0 Oreo en is voornamelijk gebouwd om lang mee te gaan op één acculading. De processor is een zuinige Snapdragon 425 die wordt gesteund door 2GB werkgeheugen. Dat werkt samen als een trein met het besturingssysteem. Het helpt natuurlijk ook dat de accu een capaciteit heeft van maar liefst 4000 mAh. De Moto E5 zal dan ook geen enkele moeite hebben om het een dag vol te houden, misschien wel twee.

Wat is Android Go? Dit moet je weten

Wat is Android Go? Dit moet je weten

5 mrt 2018 - De eerste smartphones met Android Go zijn aangekondigd op het Mobile World Congress (MWC). Maar wat is Android Go? In welke opzichten verschilt deze variant van het reguliere besturingssysteem? Welke toestellen worden met Android Oreo geleverd? En zal het aanslaan in ons land? In dit artikel gaan we in op al deze vragen.

Android Go

Nu komt er dus een alternatief voor diegenen die nog minder uit willen geven aan hun smartphone. De Motorola Moto E5 Play komt met een 5,3 inch beeldscherm met een 18:9-beeldverhouding. Gezien Android Go is bedoeld voor smartphones met 1GB werkgeheugen of minder zal het toestel er aan de binnenkant ook wat anders uitzien dan de Moto E5. Het is nog niet duidelijk welke processor er in het toestel komt. Wat we wel weten is dat het toestel met een adviesprijs van 109 euro naar Europa komt ergens deze maand. Ook zit er een vingerafdrukscanner op het toestel, extra veilig en gemakkelijk.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden