Vergelijk 3.580.627 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung's eerste Android Go-toestel door de keuring

Nieuws Samsung's eerste Android Go-toestel door de keuring
Door ,

Het is inmiddels een publiek geheim dat Samsung werkt aan een smartphone met Android Go. Het goedkope toestel is officieel door de Amerikaanse Federal Communications Commission gekeurd, waardoor een release bijzonder dichtbij is. Volgens de FCC zijn er zelfs vier verschillende modellen gekeurd.

We kennen Samsung natuurlijk allemaal van de bijzonder populaire Galaxy S-lijn. Ook dit jaar heeft Samsung al heel wat varianten van de Galaxy S9 verkocht in grote markten als China, Europa en de Verenigde Staten. Het relatief hoge prijskaartje zorgt er echter voor dat lang niet iedereen kan genieten van het Zuid-Koreaanse vlaggenschip. Vandaar dat Samsung binnenkort ook meegaat doen aan het Android Go-project. Dit initiatief van Google zorgt ervoor dat je zelfs met weinig geld gebruik kunt maken van een Android-smartphone.

Samsung Android Go-toestel door de keuring

Het Android Go-toestel van Samsung verschijnt naar verluidt met een 5 inch AMOLED-display, een Exynos 7570 chipset, 8GB aan intern opslaggeheugen en 1GB RAM. Het meest belangrijke aan dit soort toestellen is dat de meest recente versie van Android aanwezig is, op dit moment Android Go 8.1 Oreo. De smartphones worden minstens 2 jaar voorzien van updates. Wat de verschillen precies zijn tussen de vier geregistreerde modellen is op dit moment nog niet duidelijk. Vermoedelijk past Samsung de toestellen iets aan voor het continent waar de varianten bestemd voor zijn.

Wat wel opvalt bij het Android Go-toestel van Samsung is dat er geen schone versie van Android aanwezig is. In tegenstelling tot de Nokia 1 bijvoorbeeld is er een speciale schil van Samsung aanwezig over Google's mobiele besturingssysteem. Het is op dit moment nog niet duidelijk waar de goedkope smartphone van de Zuid-Koreaanse fabrikant zal verschijnen. Het is aannemelijk dat het toestel vooral verkocht gaat worden in ontwikkelingslanden.

Wat is Android Go? Dit moet je weten

Wat is Android Go? Dit moet je weten

5 mrt 2018 - De eerste smartphones met Android Go zijn aangekondigd op het Mobile World Congress (MWC). Maar wat is Android Go? In welke opzichten verschilt deze variant van het reguliere besturingssysteem? Welke toestellen worden met Android Oreo geleverd? En zal het aanslaan in ons land? In dit artikel gaan we in op al deze vragen.

Meer over Android Go

Android Go is een aangepaste versie van Google's mobiele besturingssysteem, geoptimaliseerd voor mobiele telefoons met low-end specificaties. Doordat de rekenkracht van de goedkope smartphone doorgaans niet om over naar huis te schrijven is, biedt Android Go hier uitkomst. De aangepaste software van Android zorgt ervoor dat nieuwe features alsnog gebruikt kunnen worden op mobiele telefoons met een laag prijskaartje.

(Via)

Samsung Galaxy S9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd - 2000 € 25,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 29,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd 150 5000 € 37,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 25,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 27,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 35,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 43,00 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden