Vergelijk 3.580.627 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy X ontwerp: zo kan buigbare smartphone werken

Nieuws Samsung Galaxy X ontwerp: zo kan buigbare smartphone werken
Door ,

Er is de afgelopen maanden heel wat geschreven over Samsung's buigbare toestel, naar verluidt de Galaxy X. Het is nog niet duidelijk hoe de smartphone precies opvouwbaar of buigbaar is. Enkele renders tonen aan hoe het ontwerp eruit kan gaan zien.

De Galaxy X behoort tot een van de meest belangrijke smartphones die in de nabije toekomst uit zullen komen. Hoewel het vanuit Samsung niet eens zeker is dat er een opvouwbaar toestel aankomt, zijn de geruchten zo sterk dat de X vast en zeker ergens ronddoolt op het hoofdkwartier van Samsung. Er is echter veel te doen over het exacte ontwerp, aangezien er bij een flexibel toestel als de Galaxy X veel kwetsbare onderdelen present kunnen zijn. Onderstaande concepten laten zien hoe het toestel kan werken.

Galaxy X ontwerp en inklapmethode

Het belangrijkste is dat er natuurlijk een flexibel scherm aanwezig is. De Galaxy X zal naar verluidt gebruikmaken van een scharnier om om het opvouwen mogelijk te kunnen maken. Naast het scherm zou echter ook de batterij wellicht kunnen buigen. Het toestel zou naar verluidt ingevouwen kunnen worden naar de binnenkant, maar inklappen richting de buitenzijde zou ook een optie zijn. Het ziet ernaar uit dat optie 1 echter realistischer is. Beide mogelijkheden zouden intern al door Samsung getoond zijn.

Samsung folding phone design concept.

Naast de aanpak van het inklappen is er ook het een en ander te melden over het soort design van de toestellen. De drie meest prominente smartphonedesigns zijn opgepakt door Android Authority en verwerkt in onderstaande renders. In render 1 zien we een toestel terug dat drie keer in elkaar kan klappen, afkomstig van Patently Mobile. Render 2 toont een 7,3 inch smartphone dat na het inklappen een 4,5 inch scherm overhoudt om op te werken, afkomstig van MK. De derde render is een 7 tot 8 inch groot toestel dat tot tweederde opvouwbaar is. Dit gerucht is afkomstig van ETNews.

Galaxy X designs uitgelicht

De eerste render geeft je kortom de mogelijkheid om de Galaxy X in drie delen kunt inklappen of vouwen. Het bovenste gedeelte klapt naar binnen en het onderste gedeelte naar buiten, waardoor je overblijft met een schermpje dat de grootte heeft van een creditcard. Met een 7 inch diagonaal scherm zou je wel een echt gigantisch dunne smartphone moeten hebben, anders voelt het apparaat dichtgeklapt niet prettig aan. Zelfs als deze smartphone er nooit komt, blijft het een tof idee naar onze mening.

Samsung folding phone design concept.

Render nummer 2 zou het mogelijk maken om enkel het bovenste kwart van de smartphone inklapbaar te maken, waardoor er ruimte overblijft om grotere componenten in de onderkant van de smartphone te verwerken. Daarnaast blijft het scherm groot genoeg om het een volwaardig toestel te kunnen noemen. Hoewel het er in de render misschien wat onwennig uitziet, geeft deze techniek je altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van een degelijk toestel met een groot (genoeg) scherm. Bovendien zou de camera aan de achterkant ook als frontcamera gebruikt kunnen worden.

Samsung folding phone design concept.

Als laatste zou de Galaxy X ook een inklapbare bovenkant kunnen hebben die eenderde van het scherm inneemt. Het toestel wordt hierdoor een stuk kleiner dan de 8 inch grootte van het volledig uitgeklapte toestel, maar brengt ook veel vragen met zich mee. 8 inch is wellicht iets te veel van het goede, en een breedte van 3,6 inch is te groot voor menig broekzak. Naar onze mening is dit de minst interessante optie voor de Galaxy X, maar het zou nog altijd de nodige verbazing opwekken wanneer de technologie écht zou werken.

Samsung folding phone design concept.

Het is op dit moment kortom nog veel giswerk wat betreft het design en de mechaniek van de Galaxy X. Daarnaast is het waarschijnlijk dat deze innovatieve technologie een flink prijskaartje met zich meebrengt, vermoedelijk nog stukken duurder dan de iPhone X bijvoorbeeld. De nieuwe smartphone van Samsung zou ergens in het begin van 2019 de markt op moeten komen.

(Via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden