Vergelijk 2.613.913 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry KEYone krijgt nieuwe Android 8.0 Oreo bèta

Nieuws BlackBerry KEYone krijgt nieuwe Android 8.0 Oreo bèta
Door ,

Degenen met een BlackBerry KEYone die al een flinke poos op een upgrade naar Oreo zitten te wachten zullen nog iets langer geduld moeten hebben. Het lijkt erop dat de software toch nog niet helemaal rond is.

In Canada wordt er al een tijd driftig gewerkt aan een update voor de BlackBerry KEYone. Het toestel met een toetsenbord is iets meer dan een jaar geleden op de markt gebracht met Android 7.0 Nougat en toen al bestond de vraag of en wanneer het toestel een upgrade zou krijgen naar Android 8.0 Oreo. Een week geleden begon BlackBerry met het uitrollen van Oreo naar KEYone's die zijn gekocht in combinatie met een abonnement van een Canadese provider. Dat was althans de planning.

Inmiddels is bekend geworden dat BlackBerry nog een extra bèta ronde gaat uitvoeren om ervoor te zorgen dat echt alle laatste foutjes uit de software zijn. Het lijkt dus nog wel een tijdje te gaan duren voordat de toestellen worden voorzien van Oreo. Wellicht zijn dan de eerste smartphones al toe aan Android 9.0 P. De beveiliging van de KEYone toestellen wordt uiteraard wel regelmatig geüpdatet dus wat dat betreft is er niets om te vrezen.

BlackBerry KEYone review

BlackBerry KEYone review

10 aug 2017 - Voor alle liefhebbers van fysieke toetsenborden op smartphones heeft BlackBerry een nieuwe kampioen. De BlackBerry KEYone heeft niet één maar 38 fysieke toetsen! GSMinfo.nl heeft alle toetsen stevig onder de vingers genomen om te kijken wat de meesters van de smartphonebeveiliging ons te bieden hebben.

KEY2

Vanaf vandaag is de BlackBerry KEY2 ook in de winkels te vinden. De opvolger van de KEYone heeft een net iets slankere trim terwijl de toetsen even groot zijn. Ook draait de KEY2 al op Android Oreo, heeft het toestel een dubbele camera en de KEY2 is ook nog eens beschikbaar in 2 kleuren; zilver en zwart, zonder dat er andere specificaties in de toestellen zitten. De keuze wordt dus steeds uitgebreider wanneer je op zoek bent naar een smartphone met een fysiek toetsenbord.

(via1,via2)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden