Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei P9 krijgt toch Android Oreo

Nieuws Huawei P9 krijgt toch Android Oreo
Door , - 1 reactie

Een vreemde actie vanuit Huawei. Afgelopen week zei de Chinese telefoonmaker nog dat de Huawei P9, haar vlaggenschip uit 2016, geen software-update naar Android 8.0 Oreo krijgt. Vandaag horen we dat Huawei de update wel degelijk uitrolt, te beginnen in thuisland China.

Een balletje kan soms raar rollen. Dat blijkt wel weer als we naar Huawei kijken. In juni verscheen er een lijst online met toestellen die op korte termijn een update naar Android 8.0 Oreo konden verwachten. Daarop stonden diverse niet-recente modellen, zoals de Huawei P9 en Honor 8. Wat deze toestellen met elkaar gemeen hebben is dat ze inmiddels twee jaar oud zijn. Niet direct kandidaten waarvan je verwacht dat ze de nieuwste Android-versie krijgen.

Rond dezelfde tijd vertelde een Britse servicemedewerker tegen een klant een heel ander verhaal. Volgens de persoon in kwestie klopte de informatie niet en hoefde, in ieder geval de Huawei P9, niet op een upgrade naar Android 8.0 Oreo te rekenen. Dat had alles te maken met de beperkingen met de hardware: Huawei kon hierdoor niet garanderen dat het besturingssysteem soepel zou blijven draaien. Androidworld.nl besloot daarop om een PR-manager van het bedrijf aan te spreken en kreeg de volgende reactie:

“Er is een flinke lijst van smartphones die recent een update naar Oreo hebben gekregen. De P8 Lite 2017 en de P10 Lite ontvingen beiden een update naar Android Oreo. Voor de P8 Lite 2017 begon de uitrol naar alle gebruikers rond half juni van dit jaar. De gebruikers van de P10 Lite konden, iets eerder, in de eerste helft van juni de update verwachten. Ook de Mate 10 Lite ontving in de eerste helft van juni een update naar Oreo. De genoemde data zijn startdata van de uitrol, het duurt dan altijd nog even voordat iedereen de update heeft ontvangen. Voor de P9 zijn geen plannen voor een update naar Oreo. De Mate 9, P10 en P10 plus ontvingen ook al eerder de update naar Oreo.”

Wel degelijk Android Oreo

Nu blijkt dat de PR-manager wellicht iets te snel heeft geantwoord. Huawei is dinsdag begonnen met de uitrol van Android 8.0 Oreo naar diverse toestellen, waaronder de Huawei P9. Allereerst zijn gebruikers in China aan de beurt, andere regio’s volgen wellicht op korte termijn. In theorie is het mogelijk dat de nieuwe Android-versie alleen in China wordt uitgerold, maar in praktijk zien we echter dat ook klanten in andere landen de update krijgen.

De Huawei P9 is bovendien niet het enige toestel dat momenteel Android 8.0 Oreo ontvangt. De software wordt eveneens uitgerold naar de Huawei P9 Plus, Huawei Mate 8, Honor 8 en enkele toestellen die alleen in China en contreien zijn uitgebracht. In dat geval duurt het waarschijnlijk niet lang voordat de update ons land bereikt.

Android 8.0 Oreo bracht allerlei nieuwe functies naar het besturingssysteem van Google. Zo heb je voortaan nog meer opties als je tekstfragmenten selecteert dan alleen kopiëren dankzij Smart Text Selection. Notification Dots geven aan dat je nieuwe berichten hebt ontvangen die je nog niet gelezen hebt. En picture-in-picture modus heeft ons de mogelijkheid om naar video’s te kijken en tegelijkertijd iets anders te doen. In het onderstaande artikel hebben we de belangrijke nieuwe verbeteringen van deze Android-versie op een rij gezet.

De 7 beste nieuwe features van Android 8.0 Oreo

De 7 beste nieuwe features van Android 8.0 Oreo

22 aug 2017 - Maandagavond Nederlandse tijd onthulde Google de naam van haar nieuwste Android-versie. Android Oreo. Of Android 8.0 Oreo voluit. Ten opzichte van zijn voorganger Android Nougat heeft de zoekmachinegigant voor het besturingssysteem meer dan genoeg nieuwe functies bedacht. GSMinfo heeft de 7 beste nieuwe features voor jullie op een gezet.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden