Vergelijk 2.563.016 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG Q6 krijgt Android 8.1 Oreo en meer nieuwe features

Nieuws LG Q6 krijgt Android 8.1 Oreo en meer nieuwe features
Door ,

Verrassing! De LG Q6 is weliswaar niet een van de nieuwste smartphones die je momenteel voor je geld kunt krijgen. Ondanks zijn leeftijd krijgt hij toch een grote software-update. Gebruikers kunnen straks niet alleen aan de slag met Android 8.1 Oreo, maar kunnen tevens rekenen op DTS:X en nog een andere nieuwe feature.

Dat de LG Q6 in aanmerking komt voor Android Oreo komt als een donderslag bij heldere hemel. Het toestel, dat in feite het instapmodel is van de duurdere LG G6, werd vorig jaar juli gepresenteerd en is dus al enige tijd verkrijgbaar in ons land. Afgezien van de leeftijd is het een mid-ranger. Als Google een nieuwe versie van haar besturingssysteem uitrolt, is het aan fabrikanten om te bepalen welke toestellen uit hun assortiment deze krijgen. Daarbij krijgen vlaggenschepen veelal voorrang. De Q6 behoort niet tot deze categorie. Zijn premium tegenhanger, de LG G6, krijgt op dit moment Android Oreo. Ook de LG V20 en LG G5 staan in de planning en kunnen op korte termijn de nieuwste Android-versie verwachten.

LG zelf heeft tot op heden niet bevestigd dat de LG Q6 daadwerkelijk Android Oreo krijgt. De Koreaanse techsite kbench is er echter wel van overtuigd. Deze site meldt dat Android 8.1 Oreo op dit moment wordt uitgerold naar de LG Q6. Dat betekent dat wij hem wellicht op korte termijn in ons land kunnen verwachten.

Over de update

Wat kunnen we verwachten van deze software-update? In de eerste plaats krijgt het besturingssysteem een upgrade. Nu draait de middenklasser nog op Android 7.1 Nougat. Zodra de update voor je klaarstaat, kun je het besturingssysteem opvoeren naar Android 8.1 Oreo. Dat betekent dat je straks over de nieuwste Android-features beschikt, waaronder Notification Dots, Smart Text Selection en picture-in-picture modus. Dezelfde features en andere toevoegingen bij Android 8.1 vind je in het onderstaande artikel.

Alle nieuwe features van Android 8.1 Oreo op een rij

Alle nieuwe features van Android 8.1 Oreo op een rij

27 okt 2017 - Deze week kondigde Google de volgende nieuwe Android-versie aan: Android 8.1 Oreo. Het vernieuwde besturingssysteem heeft geen baanbrekende nieuwe functionaliteiten zoals bij Android 8.0 wel het geval was. Desondanks bevat het OS verschillende interessante en veelbelovende verbeteringen. We bespreken ze in dit artikel.

Een andere nieuwe feature die LG bij de LG Q6 introduceert met de update, is DTS:X. Dat staat voor ‘Digital Theater System X’ en is een relatief nieuw geluidssysteem om surround sound voort te brengen. Het is een object-gebaseerde audiostandaard die een stereogeluid nabootst en fabrikanten in staat stelt om tags toe te voegen aan muziekbestanden. Bovendien is het backward compatible met alle voorgaande DTS-formaten. DTS:X ken je misschien van de LG G7 ThinQ en komt dus ook naar het middensegment.

Tot slot heeft LG de LED-flitser van de camera een extra feature gegeven. Via het instellingenmenu kun je aangeven dat de flitser op de maat van de muziek aan en uitgaat, als een soort van discolicht. Een andere mogelijkheid is dat de LED-flitser knippert zodra je gebeld wordt. Dat is handig als je je toestel op stil hebt staan, of doof of slechthorend bent: dan zie je in een oogopslag dat iemand je probeert te bereiken.

De update wordt op dit moment uitgerold in Zuid-Korea. Daarna volgt de internationale release. Wanneer hij precies ons land bereikt kunnen we nog niet zeggen. Zodra hij voor je klaarstaat krijg je daarvan een melding in beeld. Via het instellingenmenu kun je handmatig controleren of je hem niet al wat eerder kunt downloaden en installeren.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden