Vergelijk 3.262.823 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Samsung Galaxy S10 krijgt 5 camera’s’

Nieuws ‘Samsung Galaxy S10 krijgt 5 camera’s’
Door ,

Samsung heeft naar verluidt plannen om een cameramonster op de markt te brengen. Als we de laatste berichten mogen geloven krijgt de Samsung Galaxy S10 maar liefst vijf camera’s: twee aan de voorkant en drie aan de achterkant. Details over de specs van de camera’s zijn er tot op zekere hoogte.

De informatie is afkomstig van anonieme bronnen uit de onderdelenindustrie en bemachtigd door de Koreaanse krant The Bell.

Smartphones met vier camera’s vinden we tegenwoordig niet meer ongewoon. Eén van de meest recente voorbeelden daarvan is de Huawei P20 Pro. Naast de selfiecamera aan de voorkant telt deze nog eens drie lenzen aan de achterkant. Daarbij is de bovenste 8-megapixelcamera uitgerust met optische beeldstabilisatie en verzamelt deze zo veel mogelijk achtergrondinformatie om daar het bokeh-effect op toe te passen. De middelste camera (40 megapixels) is de RGB-sensor en legt kleuren haarfijn vast. De onderste lens is een 20-megapixel monochrome sensor om zo veel mogelijk details vast te leggen.

Vijf camera’s

Samsung doet er nog een schepje bovenop en heeft volgens Koreaanse bronnen plannen om haar eerste vlaggenschip van volgend jaar geen vier, maar vijf camera’s te geven. De selfiecamera bestaat uit twee lenzen, de primaire camera uit drie. Volgens de kenners krijgt de Galaxy S10 hetzelfde camerasysteem als de huidige Samsung Galaxy S9 Plus, die bestaat uit twee 12-megapixelcamera’s. De derde lens is volgens hen een camera met ultragroothoeklens die alles in een hoek van 120 graden vastlegt. Ter vergelijking: plaatjes die de Galaxy S9 Plus schiet komen niet verder dan een hoek van 77 graden. De resolutie van de derde camera bedraagt naar verluidt 16 megapixels. Kort samengevat: de Galaxy S10 krijgt vermoedelijk dus een groothoeklens, een telefotolens en een ultragroothoeklens. Naast een extra hoge beeldkwaliteit kunnen de drie lenzen ook gebruikt worden voor nieuwe toepassingen in augmented reality.

Waarvoor de twee voorste camera’s worden gebruikt is niet helemaal duidelijk. Mogelijk lijken ze qua setup op die van de Samsung Galaxy A8 (2018). Deze bestaat uit een 16- en 8-megapixelcamera. De tweede sensor heeft als doel om portretfoto’s met onscherpe achtergrond te schieten. Een andere mogelijkheid is dat de extra camera gebruikt wordt voor 3D-gezichtsherkenningssoftware. Of om nog betere AR Emoji te maken.

Over de Samsung Galaxy S10

De meest uiteenlopende verhalen gaan de ronde over de Samsung Galaxy S10. Als we de laatste berichten uit het Verre Oosten mogen geloven, wordt het vlaggenschip in drie verschillende varianten uitgebracht. Slechts één daarvan krijgt de vijfvoudige camera setup die we hierboven hebben behandeld. Deze krijgt vermoedelijk tevens het grootste scherm van de drie, dat volgens het geruchtencircuit 6,44 inch in doorsnee is.

Onder het scherm vinden we naar verluidt de opvolger van de Exynos 9810 en Mali-G72 GPU, respectievelijk de Exynos 9820 en Mali-G76. Het zou de eerste grafische processor zijn die volgens het 7nm procedé is gemaakt. Dankzij dit nieuwe component springt het vlaggenschip nog zuiniger om met energie en is hij wederom een tikkeltje krachtiger. Net als afgelopen jaar telt de GPU 18 cores, maar leveren ze per stuk betere prestaties. Tevens hebben we geruchten gehoord over 8GB werkgeheugen en ten minste 64GB intern geheugen.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden