Vergelijk 3.262.823 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Lancering opvouwbare iPhone pas over enkele jaren’

Nieuws ‘Lancering opvouwbare iPhone pas over enkele jaren’
Door ,

De eerste opvouwbare iPhone laat nog wel even op zich wachten. Volgens anonieme bronnen duurt het nog enkele jaren voordat Apple haar eerste opvouwbare smartphone op de markt brengt. De nadruk nu ligt op het verbeteren van features als Face ID.

Dat zeggen anonieme bronnen tegenover de Korea Times.

De Koreaanse krant gaat uitgebreid in op het nieuws dat Apple een nieuwe leverancier in handen heeft genomen om OLED-panelen te leveren. Momenteel is Samsung de grootste leverancier van dit product. Om ervoor te zorgen dat Apple straks voldoende hogekwaliteitschermen heeft en niet te afhankelijk wordt van één leverancier, heeft het bij LG aangeklopt. Het gaat naar verluidt om tussen de drie en vijf miljoen OLED-displays, zo zeggen de anonieme bronnen.

Opvouwbare iPhone

Dat LG de tweede leverancier wordt van OLED-schermen, is niets nieuws onder de zon. Anderhalve week geleden bracht persbureau Bloomberg het nieuws al naar buiten. Wat echter wel interessant is, is dat Apple de tijd neemt om haar eerste opvouwbare telefoon op de markt te brengen. Een anonieme bron zegt tegenover de Korea Times het volgende: “Apple probeert om volgend jaar nieuwe iPhones met geavanceerde features op de markt te brengen. Ook heeft het bedrijf haar zinnen gezet op opvouwbare iPhones. Deze liggen echter pas over enkele jaren in de schappen.”

Wat de bron precies met ‘geavanceerde features’ bedoelt, wordt niet duidelijk uit zijn antwoord. Volgens iCulture gaat het onder meer over een verbeterde variant van Apple’s gezichtsherkenningstechnologie Face ID. Niet dat deze nu slecht werkt, maar er is altijd ruimte voor verbetering zodat hij nog sneller en accurater wordt. Pas als Face ID en andere reeds bestaande technologieën goed werken, zou Apple pas nieuwe functies willen introduceren. Dat verklaart waarom Apple niet op korte termijn haast maakt om als eerste een opvouwbare iPhone op de markt te brengen.

Apple is niet de enige die bezig is met de ontwikkeling van een opvouwbare smartphone. Samsung werkt al enkele jaren aan de Samsung Galaxy X. Wanneer we deze daadwerkelijk kunnen verwachten is nog maar de vraag. Aanvankelijk hoorden we geluiden dat hij dit jaar nog in de winkels zou liggen, volgens de laatste berichten krijgen we de Galaxy X pas in 2019 te zien. Ook Microsoft is druk bezig met een opvouwbare telefoon te maken, die naar verluidt op het besturingssysteem AndromedaOS draait. De een zegt dat dit toestel voorlopig nog niet wordt gelanceerd, de ander claimt dat Microsoft het project voorlopig in de ijskast heeft gezet en mogelijk zelfs de stekker eruit trekt.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden