Vergelijk 2.931.593 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Helft van Nederlandse werknemers checkt werkmail op vakantie

Nieuws Helft van Nederlandse werknemers checkt werkmail op vakantie
Door ,

De zomervakantie staat voor de meeste Nederlanders weer voor de deur, en dat is natuurlijk reden voor een feestje. Toch blijkt uit onderzoek dat lang niet iedereen zich helemaal in de vakantiemodus kan nestelen. Bijna de helft van alle medewerkers worstelt namelijk met de (te) grote mate van bereikbaarheid.

De vakantieperiode is niet voor iedereen even makkelijk om vol te houden. Marketingbureau Markteffect heeft in opdracht van Tele2 onderzocht hoe online wij Nederlanders nog zijn tijdens dé periode waarin we juist offline moeten zijn en ons niet bezig zouden moeten houden met werk. Uit de data van ruim 1500 werkgevers en werknemers tussen de 18 en 65 jaar blijkt dat maar liefst 45 procent van de medewerkers naar verluidt de te grote mate van bereikbaarheid hekelt. 

Helft werknemers in vakantie alsnog online

Waar het vroeger nog vrij simpel was om je volledig van de wereld af te sluiten op een vrije dag of gedurende je vakantie, lukt het de helft van werkend Nederland niet om de ongelezen berichtjes op hun werkmail ongeopend te houden. Zelfs niet wanneer de out-of-officereply aan staat. Hoewel flexibel werken vandaag de dag een bijdrage levert aan het werkgeluk, is nu ook zichtbaar dat er weldegelijk negatieve aspecten verbonden zitten hieraan. Waar offline zijn belangrijker is dan ooit, maken we het onszelf ook moeilijker dan ooit tevoren.

Tegenwoordig lijkt er geen stop op de informatiestroom die medewerkers binnenkrijgen. Bovendien zijn er steeds meer zakelijke communicatiekanalen, waardoor het makkelijker is om heel de dag bereikbaar te zijn voor collega's, klanten of je baas. Door de enorme hoeveelheid aan mails en telefoontjes heeft 45 procent van de werknemers het gevoel dat ze geleefd worden. Met name millenials die tussen de 18 en 34 jaar oud zijn, hebben hier met een percentage van 50 procent aanzienlijk meer last van dan oudere collega's.

Ook het gevoel dat je zelfs buiten je werktijden bereikbaar hoort te zijn, lijkt te vreten aan vele medewerkers. Werkgevers en collega's wekken volgens de respondenten vaak deze verwachting. Vandaar dat het steeds belangrijker wordt volgens Tele2 dat zowel de werkgever als de werknemer duidelijke grenzen moet gaan stellen aan de bereikbaarheid tijdens de vakantieperiode. Kortom, uit met dat ding!

(Via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden