Vergelijk 2.698.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Moto Z2 Play ontvangt update naar Android 8.0 Oreo

Nieuws Moto Z2 Play ontvangt update naar Android 8.0 Oreo
Door , - 1 reactie

De modulaire meesters van Motorola hebben stilletjes de update uitgerold. Dat brengt allerlei mooie dingen met zich mee.

Motorola is met de Moto Z-telefoons op dit moment eigenlijk de enige fabrikant die actief bezig is met het modulair uitbouwen van smartphones. Achterop deze telefoons, zoals de Moto Z2 Play, kun je een groot aantal verschillende accessoires klikken om de smartphone om te toveren in een smartphone+. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een camera-module, foto printer of projector. Het fijnste is het natuurlijk wanneer je modulaire smartphone up to date blijft.

Super fijn is het dus dat Motorola nu de update naar Android 8.0 Oreo beschikbaar heeft gesteld voor de Moto Z2 Play. Je krijgt vanzelf een melding dat Android 8.0 Oreo te downloaden en te installeren is. Als je echt niet kunt wachten kun je kijken of de update te downloaden is via Instellingen → Systeem → Systeem updates. Dan gaat je smartphone opzoek naar updates en als het allemaal meezit krijg je de update naar Android te zien. Zorg wel dat je met wifi verbonden bent, de update is namelijk 1190MB.

Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo brengt een aantal zichtbare verbeteringen met zich mee maar nog een boel meer onzichtbare. Bij meerdere apps wordt het mogelijk om een Picture-in-picture-modus te gebruiken. Daarmee kun je bijvoorbeeld Google Maps verkleind in beeld houden wanneer je door een vreemde stad loopt en even iets wil opzoeken maar niet de weg kwijt wil raken. Het besturingssysteem is bovenal zuiniger en een stukje sneller.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden