Vergelijk 2.350.907 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung Galaxy S9 minder verkocht dan Galaxy S8 én Galaxy S7'

Nieuws 'Samsung Galaxy S9 minder verkocht dan Galaxy S8 én Galaxy S7'
Door ,

Er is de laatste tijd veel gezegd en geschreven over de Samsung Galaxy S9. Hoewel met ons vele critici best wel te spreken zijn over het toestel, lijkt een echt verkoopsucces er niet in te zitten. De twee voorgaande smartphones uit de S-lijn zijn namelijk vaker over de toonbank gegaan.

De Samsung Galaxy S9 is inmiddels alweer enkele maanden in de verkoop. Volgens enkele analisten die in gesprek zijn gegaan met Reuters blijkt dat de Galaxy S9 echter niet het verkoopsucces is waar Samsung de voorgaande jaren op kon teren met haar Galaxy S-modellen. Zo blijkt namelijk dat de Galaxy S9 niet zo goed verkoopt als de Galaxy S8. Van de Galaxy S8 is op zijn beurt weer minder verkocht dan de Galaxy S7, het vlaggenschip van Samsung uit het jaar 2016.

Samsung Galaxy S9 verkoop valt tegen

Aangezien vrijwel geen enkele smartphonefabrikant bericht over het aantal smartphones dat daadwerkelijk verkocht zijn, blijft het giswerk hoeveel toestellen er exact verkocht zijn van de Galaxy S9. Wel is elk kwartaal in de cijfers van de International Data Corporation te zien hoeveel toestellen er verscheept zijn. De geïnterviewde analisten zijn mede door deze cijfers ervan overtuigd dat de mobieltjes van Samsung niet zo vaak verkocht worden als voorgaande jaren.

Dat het tweede kwartaal van 2018 niet zo goed gaat als gehoopt voor de Zuid-Koreanen klinkt als muziek in de oren bij Apple. Zij hebben namelijk haar eigen verwachtingen overtroffen wat betreft de verkoopcijfers van de iPhone X. De voorsprong die Samsung heeft op Apple qua marktaandeel komt door het mindere kwartaal dan ook onder druk te staan. Dat Huawei en Xiaomi ook nog altijd bezig zijn met terrein winnen op de smartphonemarkt en met name de midrangemarkt, doet Samsung geen goed.

Samsung Galaxy S9 review

Samsung Galaxy S9 review

18 apr 2018 - Volgens velen moet de Samsung Galaxy S9 het beste Android-toestel van 2018 worden, en dan zijn we nog niet eens op de helft van het jaar! Daar wilden we natuurlijk meer van weten. Daarom zijn we aan de slag gegaan met de Galaxy S9 om zelf eens te kijken hoe goed dat ding dan wel niet is.

Redenen voor tegenvallende Galaxy S9 verkoop

Het grootste kritiekpunt aan de Galaxy S9 is volgens ons en analisten dat de smartphone gewoon 'prima' is, maar niet echt iets heel vernieuwends heeft ten opzichte van zijn voorganger. De meeste consumenten boeit de verplaatsing van de vingerafdrukscanner of net iets betere specs niet genoeg om het prijsverschil van enkele honderden euro's te kunnen overzien. Gezien de minieme verwachte vernieuwingen van de Galaxy Note 9 ten opzichte van de Galaxy Note 8 lijkt het tij niet snel te gaan keren bij Samsung.

(Via

Samsung Galaxy S9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 1500 € 29,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 33,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 39,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 35,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd onbeperkt 10000 € 48,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden