Vergelijk 3.033.963 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Uitrol Android 8.0 Oreo voor LG G5 snel van start

Nieuws Uitrol Android 8.0 Oreo voor LG G5 snel van start
Door ,

Nog even en de LG G5 krijgt Android 8.0 Oreo. De langverwachte update staat op het punt om uitgerold te worden in thuisland Zuid-Korea. In de database van de LG Code Distribution is het vlaggenschip aangetroffen met de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem, wat betekent dat de uitrol van de update niet lang meer op zich laat wachten.

Dat ontdekte een van de ontwikkelaars die actief is op het forum van XDA-Developers.

Het nieuws komt niet als donderslag bij heldere hemel. Eind april schreef de Koreaanse tak van LG een blog waarin het enkele toestellen noemde die kunnen rekenen op een update naar Android 8.0 Oreo. Op het moment dat de blog live stond, was LG begonnen met de uitrol van het besturingssysteem naar de LG G6, het vlaggenschip van afgelopen jaar.

Sweet sweet Oreo

Tegelijkertijd beloofde de Koreaanse smartphonemaker dat ook de LG V20 en LG G5 op de update konden rekenen. Dat de LG G5 Android Oreo krijgt is vrij bijzonder. Het vlaggenschip werd begin 2016 geïntroduceerd op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona en draaide aanvankelijk op Android 6.0 Marshmallow. Later dat jaar kreeg het vlaggenschip zijn eerste grote software-update naar Android 7.0 Nougat. Sindsdien wachten gebruikers op Android Oreo. Ga er maar van uit dat dit de laatste grootste update is die het vlaggenschip ontvangt.

Een indicatie wanneer we de nieuwste Android-versie voor deze toptoestellen kunnen verwachten, kon de fabrikant in april niet geven. Inmiddels zijn we twee maanden verder en ziet het er naar uit dat de LG G5 binnenkort aan de beurt is. Een ontwikkelaar van XDA-Developers ontdekte dat LG de kernel source code voor de F700K, F700L en F700S had gepubliceerd in de database van de LG Code Distribution. Het zijn alle drie de Koreaanse productcodes voor de LG G5. Het feit dat ze op deze manier worden genoemd betekent dat de publieke uitrol niet lang meer op zich laat wachten.

Android 8.0 Oreo heeft allerlei nieuwe features die we niet eerder aantroffen op het besturingssysteem van Google. Voortaan kijk je naar je favoriete films en series terwijl je met andere bezig bent dankzij picture-in-picture of beeld-in-beeldmodus. Notification Dots vertellen je dat je nieuwe berichten hebt ontvangen die je nog niet hebt gelezen. En Smart Text Selection geeft je nog meer opties voor geselecteerde tekstfragmenten. Zo kun je voortaan een URL openen of adres invoeren in Google Maps. De beste nieuwe features van Android Oreo hebben we voor je op een rij gezet in het onderstaande artikel.

De 7 beste nieuwe features van Android 8.0 Oreo

De 7 beste nieuwe features van Android 8.0 Oreo

22 aug 2017 - Maandagavond Nederlandse tijd onthulde Google de naam van haar nieuwste Android-versie. Android Oreo. Of Android 8.0 Oreo voluit. Ten opzichte van zijn voorganger Android Nougat heeft de zoekmachinegigant voor het besturingssysteem meer dan genoeg nieuwe functies bedacht. GSMinfo heeft de 7 beste nieuwe features voor jullie op een gezet.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden