Vergelijk 2.698.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google rolt beveiligingspatch juli uit naar Pixel- en Nexus-telefoons

Nieuws Google rolt beveiligingspatch juli uit naar Pixel- en Nexus-telefoons
Door ,

Een nieuwe maand, een nieuwe security patch. Google is vandaag begonnen met de uitrol van de beveiligingsupdate van juli. De eerste toestellen die de update kunnen verwachten zijn de Pixel- en Nexus-telefoons.

Sinds het beruchte Stagefright-lek in 2015, waar kwaadwillenden in theorie met een eenvoudig berichtje de controle over je toestel konden overnemen, heeft Google werk gemaakt van het uitrollen van beveiligingsupdates. De zoekmachinegigant brengt iedere maand een Security Bulletin uit, waarin de voornaamste beveiligingslekken worden opgesomd. Het is aan fabrikanten als Samsung, Huawei en Sony om hiermee aan de slag te gaan.

De editie van juli 2018 beschrijft maar liefst 43 verschillende patches die Google heeft uitgebracht, onder meer in het besturingssysteem en het media framework. Ook in de kernel, componenten van Qualcomm en WiFi (WLAN) zijn kritieke kwetsbaarheden gevonden. Deze beveiligingsgaten worden door de laatste patch allemaal gedicht en kunnen niet langer misbruikt worden door mensen met kwade bedoelingen.

Beschikbaarheid

De eerste toestellen die de beveiligingspatch kunnen verwachten, zijn de Pixel- en Nexus-telefoons. Dat is ook niet zo vreemd, want deze zijn door Google zelf op de markt gebracht. Het gaat om de Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL. Je krijgt vanzelf een melding als de patch voor je klaarstaat. Via Instellingen > Systeem > Systeemupdate kun je handmatig controleren of het beveiligingspakket niet toevallig al eerder voor je klaarstaat.

Heb je ze nog niet ontvangen? Geen nood. Beveiligingsupdates worden, net als software-updates, geleidelijk uitgerold. Zodoende hebben gebruikers in andere landen soms de update eerder dan wijzelf. Het betekent dat je nog een paar dagen geduld moet opbrengen.

Wanneer andere fabrikanten de beveiligingsupdate van juli uitrollen, is afhankelijk van hoelang het duurt voordat zij deze kunnen ontwikkelen. In het geval van HMD Global en Sony is dat meestal snel, fabrikanten als Samsung en LG laten vaak wat langer op zich wachten. Sommige smartphonemodellen ontvangen slechts één keer per kwartaal beveiligingspatches. Dat is veelal het geval bij middenklassers.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden