Vergelijk 3.492.779 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung-smartphones sturen ongevraagd foto's naar contacten'

Nieuws 'Samsung-smartphones sturen ongevraagd foto's naar contacten'
Door ,

Smartphones van de Koreaanse fabrikant zouden naast enkele foto's ook hele galerijen naar contactpersonen hebben verstuurd. Waardoor dit komt of hoeveel mensen er last van hebben is nog niet helemaal duidelijk.

Het lijkt misschien gek maar toch is het zo. Verschillende Samsung-gebruikers heben aangegeven op Reddit dat hun smartphones ongevraagd foto's heeft verstuurd naar willekeurige contactpersonen. In het ene geval gaat het om een enkele foto, bij een ander gaat het om alle foto's. Tot nu toe lijkt het hoofdzakelijk om de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus te gaan, al zouden ook andere toestellen getroffen kunnen zijn. 

Het probleem lijkt te zitten in een update van Samsung in samenwerking met T-Mobile. Samsung heeft de berichten-app geüpdatet en het systeem dat daarachter zit heeft per ongeluk foto's doorgestuurd. Voorlopig lijkt deze privacy schendending beperkt te blijven tot de Verenigde Staten. In Amerika leveren de netwerkproviders toestellen en updates. Samsung is van de toestand op de hoogte en is bezig met een oplossing.

Wat te doen?

Mocht jou hetzelfde zijn overkomen, of zou je het willen voorkomen, dan is het aan te raden om de toestemmingen van de Samsung berichten-app te ontnemen.  Dat doe je bij Instellingen → Apps → Berichten → Toestemmingen en daar kun je de opslagrechten terugnemen. Als je toch nog wil SMS'en dan kun je de Android Messages-app gebruiken.

Bericht van Samsung Nederland: We zijn op de hoogte van de posts op Reddit. De technische teams in Zuid-Korea en de Verenigde Staten onderzoeken het voorval. Het gaat om klanten van T-Mobile in de Verenigde Staten. Er zijn in andere landen geen vergelijkbare meldingen gemaakt. Ook niet in Nederland en België. Onze technische teams zetten hun onderzoek voort om de oorzaak te achterhalen.

(via)

Samsung Galaxy S9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 29,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 29,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 30,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 35,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 39,50 € 11,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 39,50 € 24,00 Bekijken
Telfort 24 mnd onbeperkt 10000 € 48,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden