Vergelijk 3.579.277 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Geen Android Oreo voor Huawei P9

Nieuws Geen Android Oreo voor Huawei P9
Door ,

Het hoge woord is eruit: de Huawei P9 ontvangt geen software-updates meer. Dat betekent dat het twee jaar oude vlaggenschip blijft steken op Android 7.0 Nougat. De Chinese telefoonmaker rolt daarentegen deze week wel een update uit naar andere toestellen uit haar collectie.

Eind vorige week dook er een lijst op waarop diverse toestellen van Huawei en Honor werden genoemd die in aanmerking kwamen voor Android Oreo, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Daarop troffen we diverse interessante namen aan, waaronder de Huawei P9 Plus, Huawei Mate 8 en Honor 8. Ook de Huawei P9 stond op deze lijst. Een opvallende keuze, want het vlaggenschip werd in de eerste helft van 2016 geïntroduceerd. Zou dat betekenen dat hij niet één, maar twee grote nieuwe Android-versies zou ontvangen?

Over Android 8.0 Oreo

Onze collega’s van Androidworld.nl besloten daarop om navraag te doen bij de fabrikant. Een PR-manager van Huawei reageerde op de vraag van de Nederlandstalige Android-site. Hij liet desgevraagd tegenover hen weten dat de Huawei P9 niet hoeft te rekenen op een update naar de nieuwste Android-versie. Hij noemde daarentegen wel enkele andere toestellen die op korte termijn Android 8.0 Oreo kunnen verwachten, namelijk de Huawei P8 Lite (2017) en Huawei P10 Lite. Zijn volledige reactie hebben we hieronder opgenomen.

“Er is een flinke lijst van smartphones die recent een update naar Oreo hebben gekregen. De P8 Lite 2017 en de P10 Lite ontvingen beiden een update naar Android Oreo. Voor de P8 Lite 2017 begon de uitrol naar alle gebruikers rond half juni van dit jaar. De gebruikers van de P10 Lite konden, iets eerder, in de eerste helft van juni de update verwachten. Ook de Mate 10 Lite ontving in de eerste helft van juni een update naar Oreo. De genoemde data zijn startdata van de uitrol, het duurt dan altijd nog even voordat iedereen de update heeft ontvangen. Voor de P9 zijn geen plannen voor een update naar Oreo. De Mate 9, P10 en P10 plus ontvingen ook al eerder de update naar Oreo.”

Tegenover AndroidPlanet.nl bevestigt de woordvoerder dat de Huawei P8 Lite (2017) en Huawei P10 Lite binnen nu en een paar dagen de update naar Android Oreo kunnen verwachten. Zodra de update voor je klaarstaat, ontvang je vanzelf een berichtje. Als je niet daar op kunt of wilt wachten, kun je natuurlijk ook zelf controleren of hij niet al wat eerder is te downloaden. Deze optie vind je in het instellingenmenu onder het tabblad Systeem-update.

Android 8.0 Oreo introduceerde allerlei nieuwe features aan het besturingssysteem van Google. Dankzij picture-in-picture of beeld-in-beeldmodus kijk je naar je favoriete video’s op YouTube of Netflix terwijl je andere dingen doet op je smartphone. Notification Dots vertellen je dat je nieuwe berichten hebt ontvangen die je nog niet hebt gelezen. En dankzij Smart Text Selection kun je voortaan nog meer handige dingen doen met geselecteerde teksten, zoals bijvoorbeeld een URL openen of adres opzoeken in Maps. Alles wat je over Android 8.0 Oreo moet weten vind je in het onderstaande artikel.

De 7 beste nieuwe features van Android 8.0 Oreo

De 7 beste nieuwe features van Android 8.0 Oreo

22 aug 2017 - Maandagavond Nederlandse tijd onthulde Google de naam van haar nieuwste Android-versie. Android Oreo. Of Android 8.0 Oreo voluit. Ten opzichte van zijn voorganger Android Nougat heeft de zoekmachinegigant voor het besturingssysteem meer dan genoeg nieuwe functies bedacht. GSMinfo heeft de 7 beste nieuwe features voor jullie op een gezet.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden