Vergelijk 2.361.129 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC stuurt 1500 medewerkers de laan uit

Nieuws HTC stuurt 1500 medewerkers de laan uit
Door ,

Na eerdere pogingen om het bedrijf gezonder te maken, verdwijnen er weer banen bij HTC. De Taiwanese smartphonemaker ontslaat dit keer 1500 van zijn productiemedewerkers in Taiwan.

Smartphonefabrikant HTC gaat 1500 productiemedewerkers ontslaan. Uitgaande van cijfers van persbureau Reuters betreft dat bijna een kwart van het totale personeel werkzaam bij het Taiwanese bedrijf. In juni had HTC volgens het bureau namelijk 6450 mensen in dienst. Een reorganisatie moet zorgen voor het 'effectiever en flexibeler' omgaan met middelen. HTC wil de saneringsronde in de maand september dit jaar afronden.

Het gaat al langer niet goed met HTC. De laatste kwartaalcijfers waren postief, maar dat was niet aan smartphoneverkopen te danken. Google nam vorig jaar namelijk 1200 HTC-werknemers over en betaalde daarvoor 1,1 miljard dollar. Daardoor steeg de winst, maar de omzet daalde. De laatste maanden van afgelopen jaar slaagde HTC er dan ook niet in om op eigen houtje winst te boeken.

HTC

Na september zal HTC's personeel dus minder dan 5000 werknemers tellen. Het is te hopen dat HTC na deze ontslagronde zichzelf eindelijk terug op de kaart weet te zetten. Ooit leidde HTC samen met twee andere fabrikanten de smartphonemarkt aan. Wat het lot van HTC in de toekomst is, zal dit of volgend jaar duidelijk worden. Het meest recente vlaggenschip van de fabrikant is de HTC U12 Plus.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden